Säästäväisyyttä ja lumipäiviä

Välipäivät koittivat - suuntaanko alennusmyynteihin? No en todellakaan, tavaraa on yllinkyllin - suorastaan enemmän kuin toivoa saattaa. Olen myös tietoinen, että on paljon ihmisiä, joilla on meitä vähemmän. Tosin on myös oikein paljon ihmisiä, joilla on enemmän kuin meillä.

Sopiva tulotaso? Se on ehkäpä sellainen, ettei ihan koko ajan tarvitse miettiä, riittävätkö rahat. Tietty pohtiminen ja säästäväisyys kuuluu myös luonteeseeni - samoin kuin ekologisuuden pohtiminen. On mukavaa ajatella, ettei oma elämäntapa (kenties) tuhoa liiaksi maapalloa.

Voiko pienistä tuloista säästää? Mielestäni voi. Minulla on kaksi tiliä. Toinen on ns. säästötili, jonne siirrän rahaa, mikäli sitä kuukauden lopussa jää yli, esim. 20 tai 50 euroa. Joskus olen joutunut myös ottamaan "säästötililtä" rahaa takaisin käyttötilille, jos on tullut isompia hankintoja. Siellä on rahaa, koska olen säästänyt.

Tällä tavalla en varsinaisesti ehkä rikastu, mutta selviän, jos esim. joku isompi asia menee rikki tai täytyy hankkia vaikkapa uudet silmälasit.

Jatkuvana haasteena on hankkia lastenvaatteita, jotka kestävät kahdella lapsella. Olen kierrättänyt onnistuneesti esimerkiksi talvivaatteita ja -kenkiä. Myös paidat kiertävät suhteellisen onnistuneesti - tosin kaikki Naakan vaatteet eivät ole unisex-vaatteita, onneksi edes osa.

Epäonnistuminen on kohdannut talvihanskojen kanssa. Ne kestävät merkistä huolimatta hädintuskin yhden kauden. Ainoastaan alle 3-vuotiaana, jolloin käyttö oli maltillisempaa, talvihanskat säilyivät. Nyt ei ole toivoakaan. Ostin juuri Touhille uudet (ja ylikalliit) Reimatecit, katsotaan meneekö lopputalvi niillä.

Kun tähän lisää vielä tavoitteeni hankkia Suomessa tehtyjä vaatteita, myös itselle, voin sanoa, että en ole päässyt tavoitteeseen. Tosin pieneksi osaksi - sekä lasten että itseni kohdalla. Olisi myös mukavaa jos kaukoidässä tehdyt vaatteet olisi löydetty edes kirppikseltä...

Olemme viime viikkoina päässeet kiipeilemään upeisiin lumikasoihin ja laskemaan hienoista mäistä! Vaikka iltapaleluni talttui viimein hieman pyjaman hankkimisen jälkeen, toivon lapsille lumisäitä vielä kuukaudeksi, pariksi.

Olen nyt joulun aikana liikkunut itse melko vähän, mutta toivottavasti pääsen lähipäivinä ainakin uimahalliin. Kuntosaliharjoittelukin on pitkästä aikaa alkanut kuulostaa kivalta ajatukselta, mutta se ei taida toistaiseksi mahtua aikatauluuni.

Lumikerros on plussakelien ansiosta alentunut viime aikoina täällä etelässä oikein paljon, mutta juuri nyt pyryttää taas lunta. Tykkään lumesta, kuten siitäkin, kun kevät alkaa sitten jossakin vaiheissa viimein tulla. 

PS. Meille on välipäiviksi luvassa ainakin yksi sukulaisvierailu. Yksi ystäväperhe on myös tulossa meille kylään.

PPS. Minulla alkaa työt taas ensi viikon alusta, mutta lapset lomailevat vielä loppiaisen yli.

PPPS. En ole nyt ihan keksinyt, mitä hauskaa voisin itse tehdä lumessa, mutta ehkä keksin sen ennen pitkää.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys