Jouluostoksia ja Lapsi työhön -päivä

Jouluostokset - olen onnekseni miettinyt asiaa jo varsin pitkälle. Nykyisessä elämässäni on se hyvä puoli, että kaupat ovat lähellä eikä ostosreissuja tarvitse sen enempää suunnitella. Luulen, että saan homman valmiiksi muutamassa viikossa.

Tänä viikonloppuna olen puuhastellut kahta joulupakettia, jotka lähtevät postiin toivon mukaan alkuviikosta. Toinen lähtee 3-vuotiaalle kummitytölleni ja toinen lähtee ystäväperheelle Saksaan. Edelliseltä tuli selkeä toivomus, mikä on helppoa. Jälkimmäistä piti vähän miettiä.

Tapasin saksalaisen ystäväni kesätöissä Norjassa melkein 20 vuotta sitten. Sittemmin olemme molemmat saaneet kaksi lasta. Joulupaketteja lähetimme jo ennen lasten syntymää. Olemme useimmiten kirjoittaneet mukaan myös joulukirjeet. Kirje on vielä tekemättä, aloitan tänään.

Naakka osallistui tällä viikolla lapsi vanhemman työpaikalle - päivään. Puutteellisen työhistoriani takia en ole koskaan ennen itse osallistunut, ja vielä vähemmän työpaikkani. Naakka oli ainut lapsi työpaikallani <3

Kaikeksi onneksi vierailu osui tyhy-päivään, ja aamupäivällä oli ohjelmassa eri yksiköiden toimintaan tutustumista. Niinpä kiertelimme oman pisteen pitämisen lisäksi tutustumassa ja tekemässä erilaisia tehtäviä. Naakan mielestä ehdottomasti hauskinta oli valokuvien kehittäminen.

Mielestäni tämä oli Naakalle ehdottoman onnistunut ja vahvistava kokemus. Naakka nautti huomiosta, mutta vetäytyi välillä kirjan (no joo, myös puhelimen) kanssa rauhoittumaan. Hän oli kiinnostunut kaikesta ja jutteli mielellään aikuisten kanssa.

Luen yleensä aika viiveellä uutuuskirjoja. Nyt olen innostunut Maja Lunden tulevaisuusdystopioista, aloitin juuri Ilmastokvartetin lukemisen. Mehiläisten historia on imaissut minut mukanaan heti. Harmi kun työt ja perheestä huolehtiminen vievät lukuaikaani ;) 

Naakka on innostunut Nolo elämäni -kirjasarjasta. Toisaalta hän vähän nolostuu itsekin, koska se on hänen mielestään vähän liian helppolukuinen. Olen sanonut, että jos on hauska, keskity sisältöön. Kaikenlainen lukeminen kannattaa.

Touhi on reippaasti tänä syksynä harjoitellut lukemista ja kirjoittamista kahdella kielellä (hänellä on aapiset molemmista). Lukeminen on vielä hidasta, mutta kehittyy koko ajan. Katsotaan, millaisista kirjoista Touhi alkaa innostua.

PS. Pienellä sisäisellä pakotuksella olen saanut jouluostoksia kivasti käyntiin. Ärsyttävintä on sitten paketointi.

PPS. Naakka "ilmoittautui" innolla myös seuraavaan Lapsi vanhemman työpaikalle -päivään minun työpaikalleni. Sanoin ettei välttämättä osu näin spesiaaliin päivään, eli voi olla ns. normipäivä. Naakkaa ei kuulemma haittaa.

PPPS. Koitan tässä energisoitua ja lähteä uimaan pitkästä aikaa. Myös Pilates on tänä iltana. Peukut pystyyn, että jaksan!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe