Sosiaalisia aktiviteetteja ja lähtövalmisteluja

Rva:lla on tällä viikolla ollut sosiaalisia toimintoja - keskiviikkona ystäväni poikansa kanssa vieraili meidän hullunmyllyssä, ja eilen tapasin sisareni shoppailu- ja kahviretken merkeissä. Sitä, missä vaiheessa kahvikupponen muuttuikin Irish-coffeeksi, en tarkalleen hahmota :D

Ystävätapaamiset piristävät normiarkea valtavasti. Nyt, kun puolisollakin on kesäloma, kaikki on helpompaa - kun jompikumpi meistä haluaa ottaa pari tuntia vapaata, se onnistuu. Tähän mennessä puoliso on käyttänyt vapaansa nukkumiseen, minä sosiaalisiin toimintoihin.

Keskiviikkona oli muuten hauska katsella, kun 4-vuotiaani ja ystävän 6-vuotias leikkivät niin hienosti yhdessä. Meneillään oli majaleikki, ja "leiri" siirtyi huoneesta huoneeseen. Sää ei ollut tuona päivänä ihan paras mahdollinen, joten ulos ei lähdetty.

Ehdotinkin, että he voisivat joskus jäädä meille yöksi. Yökyläileviä lapsia meillä ei olekaan ollut, ja Naakalle voisi olla hauska kokemus, että kaveri on paikalla heti aamusta.

Koin ilonaiheita, kun eilinen venyttelyni (niska, hartiat, yläselkä) kerrankin avasi lihaksia. Nyt ne ovat toki yön jäljiltä uudelleen jumissa, mutta yritän tänään uudestaan.

Ai niin, shoppailu...on mukavaa, kun kroppa antaa useimmiten käydä kaupassa ihan rauhassa (lapset eivät anna, mutta nyt he eivät olleetkaan mukana). Minulla oli visio, mitä tarvitsen - mustan puolihameen.

Mustan puolihameen kanssa astelinkin kaupasta ulos. Myönnän, että olin jo netistä vilkuillut, mistä tavallinen musta hame löytyisi. Kokoja ei liiemmälti ollut, "pyrstöni" vaatii joskus M-, ja joskus L-koon. L:ää ei löytynyt, mutta onneksi malli oli sellainen, että itse asiassa M oli parempi.

Rva:lla ei siinä mielessä ole shoppailugeeniä, että ostoksille ostamaan ihan mitä vain, ei ole pakko päästä. Intoudun vaikkapa lukemisesta enemmän,  ja kirjojahan saa kirjastosta.

Hameen kanssa sopivia yläosia, muun muassa erästä punaista, röyhelöhihallista, hypistelin, mutta yläosat jäivät nyt kauppaan. Yleensä ostokset ovat harkittuja, eli tiedän aika tarkkaan kauppaan lähtiessäni, mitä aion kaupasta hankkia.

Myös sisareni löysi näemmä etsimänsä, eli ostosreissumme oli kaikin puolin onnistunut. Hauskinta oli tietysti rupattelu ostosten lomassa, ja se, ettei juuri silloin ollut kova kiire mihinkään. Niitä irlantilaisia kahveja rva päätyi nauttimaan yhden sijasta kaksi...

Kotosalla alkoikin sitten työ ja toimi, sillä olemme tänään illalla lähdössä risteilylle Ruotsiin. Matka on ensimmäinen kerta, kun olen yötä erossa Touhista, mikä vähän jännittää. Toisaalta odotan reissua innolla, niin kiinni vauvassa (ja sitä ennen vaikeassa raskaudessa) olen viimeisen lähes kahden vuoden aikana ollut.

Toivon vain, ettei merellä tuule ihan kamalasti. Eilen meilläpäin oli todella kova tuuli, mutta myrskyvaroitukset lupaavat onneksi tälle päivälle ihan rauhallista. Kun illalla astumme laivaan, meillä on heti pöytävaraus buffet-ravintolaan, ihanaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe