Infektioviikko

Viikko on kulunut kuin unessa, mutta nyt tuntuu jälleen, että rva:kin heräsi! Se johtui hyvin nukutusta yöstä. Touhille puhkesi viikko sitten nuhakuume. Siitä parin päivän päästä alkoi kurkunpään tulehdus, eli "haukkuva" yskä, joka voi olla hoitamattomana vaarallinenkin, mikäli henki ei kulje. 

Olin perjantaina Touhin kanssa lääkärissä. Poikaraukka pelkää lääkäriin menoa, sinne on kuluneiden kymmenen kuukauden aikana menty liian usein. Lääkärissä selitin tilanteen ja jouluiset päivystyskäyntimme. 

Reissun lopputulemana meille muutti babyhaler-tilanjatke sekä Ventoline-lääke. No, Touhihan vihaa lääkkeen hengittämistä, mutta tuntuu, että se myös auttaa jonkin verran. On kuitenkin mukavampi hoitaa kotona kuin lähteä esimerkiksi yöllä päivystykseen.

Nelisen päivää sairastettuaan ja vähän toivuttuaan Touhin kuume pomppasi neljäänkymppiin, ja tukkoisuus paheni. Lauantaina Touhi kävi päivystyksessä, jossa todettiin, että putket ovat paikoillaan eikä tulehdusta korvissa ole.

Lauantai-iltana toisesta korvasta alkoi valua nestettä, eli siellä oli tulehdus. Putkitettujen korvien kanssa tulehdukset menevät yleensä itsestään ohi, mutta koska Touhi oli korkeassa kuumeessa vielä sunnuntainakin, lääkärireissu olisi taas välttämätön.

Maanantaina rva ajeli Touhin kanssa Pikkujätissä taksilla. Ulos pakkaseen ei Touhia voinut viedä, kun hän rupesi kakomaan heti, kun hengitti kuivaa ja kylmää ilmaa. Lääkärissä todettiinkin sitten, että vasemmassa korvassa on voimakas tulehdus, ja oikeassa lievempi.

Ja ei kun antibioottia...ja lisäksi maitohappobakteeria ja silmätippoja korviin. Oli masentavaa kotiutua apteekista lääkearsenaalin kanssa, mutta toisaalta, siitähän se toipuminen viime kädessä lähtee.

Maanantai-iltana kuume oli edelleen 39,3, mutta tiistai olikin jo täysin kuumeeton päivä :) Hissuttelemme edelleen pääasiassa sisätiloissa, mutta onneksi Touhi alkaa muistuttaa jälleen enemmän omaa, iloista itseään.

Viime yö oli myös ensimmäinen yö, kun Touhi heräsi vain hetkiksi. Sitä ennen yöt olivat yleensä yhtä parkua 3-4 tuntia putkeen, eikä siinä voinut kuin kuunnella. Täytyy toivoa, että seuraavaan infektioon menisi pitkä aika, ja että nämä helpottaisivat kasvun myötä. 

Touhi leikkimässä maanantaisella lääkärireissulla: 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe