Tavanomaista liikuttelua ja vihersmoothie

Rva tappelee perinteiseen tapaan selkänsä kanssa. Joskus tuntuu, että minulla on kolme lasta: Naakka, Touhi ja Selkä. Sisareni laukaisi kommentin, joka naurattaa minua vieläkin: "Ainakaan kaksi heistä eivät roiku sinussa 24/7 :D Se oli hyvin osuvasti sanottu.

Tämä eksistentiaalinen jumi johtuu luultavasti Touhin pitkästä sairausputkesta, kun ei oikein päässyt liikkeelle. Olen hoitanut sitä keppijumpalla (tavallisia liikutteluja ja venytyksiä) sekä selän kierroilla. Mielikuvituksellisinta tällä hetkellä on "napatanssi", sillä alaselkänikin on nyt harvinaisen liikkumaton.

Maanantaina tuli kuitenkin takaisku. Tein kyljelläni selän kiertoja, kunnes kuului "pam". Vatsalihakseni oikealla puolella menivät ihan massiiviseen kramppiin. Olo oli noin vuorokauden ajan kuin päättymättömässä lihaspistoksessa, mutta sitten onneksi helpotti.

Nyt olen luultavasti varaamassa hierojan, joka helpottaa.

Loppuviikkoni tulee olemaan tavallisuudesta poikkeava. Taaperoa kotona hoitava liikkuu kotoaan harvoin, mutta minä aion olla la-ma poissa! Lapsuudenystäväni saapuu Suomeen pitkästä aikaa, ja vietämme melkein koko ajan yhdessä vähän isommalla porukalla.

Rva viettää niin kauan aikaa kotona lasten kanssa, ettei parin vuorokauden ero heistä tunnu pahalta. Heilläkin on suunniteltuna ohjelmaa viikonlopuksi, joten kukaan ei meillä oikein tee loppuviikosta tavanomaisia asioita.

Touhi on onneksi nyt terve, antibiootti puri korvatulehdukseen, ja limaisuuskin on poissa. Touhi on täysin hurahtanut autoihin, vaikka häntä ei ole siihen erityisesti kannustettukaan. Toinen suosikki ovat muumit.

Pakkassäät ovat kyllä harvinaisen pitkät ja kylmät täälläpäin Suomea. Rva on talven ja kylmän ystävä, ulkoilma on nyt valtavan raikasta! Ainoastaan tuuli on ollut hiukkasen liian kirpeä, ja pukeutua saa toden teolla.

Innostuin muuten syömään välipalaksi vihreitä smoothieita. Sellaiseen tulee esimerkiksi avokadoa, kurkkua, salaattia, sitruunamehua ja yrttejä. Tämän smoothien voi tehdä myös tuoremehuun.

Ainoa ongelma smoothien valmistuksessa on, ettei minulla ole blenderiä, vaan vanhanmallinen tehosekoitin. Sillä ei olekaan ihan helppoa valmistaa välipaloja, kun homma pitää/pitäisi hoitaa niin, ettei smoothie lennä jokapuolelle keittiössä.

Mitä lapset tykkäävät näistä? No, tavalliseen tapaan Touhi tykkää paljonkin, Naakka ei halua olla edes samassa huoneessa valmistuksen aikaan, koska haisee niin pahalle ;)








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys