Rva ja "luonnonvalinta" sekä alkuviikon puuhat

Tällä viikolla me ollaan...käytetty molemmat lapset passikuvassa ja sormenjälkitunnistuksessa (maanantai), vietetty oikein hikinen päivä Muumimaailmassa (tiistai), siivottu, laitettu ruokaa, syöty mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita...ja nukuttu oikein huonosti.

Tällaisina aikoina minä ihan oikeasti tykkäisin kropasta, joka sietäisi hellettä vähän paremmin. Haluaisin nukahtaa illalla silmät ummistettuani enkä nukahtaa viimein aamuyöllä sohvalle märkä pyyhe päälläni.

Haluaisin myös, ettei olo muuttuisi heikottavaksi kymmentä minuuttia pidemmän auringossa oleskelun jälkeen. No, tämä toive on itse asiassa toteutunut hieman - helteiden jatkuttua viikkokausia huomaan sopeutuneeni jonkin verran.

Tämä helpottaa oloani, mutta ei välttämättä vielä tee minusta ja jälkeläisistäni, öö, saniaisia, haita tai simpukoita, jotka kestävät urhoollisesti läpi vuosimiljoonien. Tuulahdus jostakin iäisestä eli osittainen sopeutuminen vilvottaa kuitenkin tällä hetkellä rva:n oloa...



Eräs hyöty lämpimistä säistä on kiistatta ollut - iltavenyttelyt voin huoletta hoitaa ilman sen suurempaa verryttelyä. Lihakset ovat täällä lähes kolmenkympin huonelämpötilassa oikein lämpimät jo valmiiksi!

Tänään piti kyllä mennä taas hierojalle, joka aukaisi lapojen ympäristöä ja toisaalta yläselkää. Minulla on edelleen ongelmia kävelyn/seisomisen kanssa, kun jumittavat selkää. Yritän tsekata, ettei menisi liian notkolle tai toisaalta tulisi oikaistua liikaa, mutta aina se ei onnistu,

Vaaka sen sijaan ei näytä yhtään mukavia lukemia - ne selittyvät kuitenkin turvotuksella. Luulen, että se ei ainakaan pahene, jos yrittää muistaa juoda nestettä tarpeeksi jne, mutta asia helpottunee vasta helteiden loputtua.

Eräs hälytysmerkki almanakassa kertoi, että pian on toimittava - ei kylläkään Touhin 2-vuotislahja, jonka hain pakettiautomaatista tänään aamulla. Se julmettu pitäisi enää muistaa paketoida.

Takaisin hälytysmerkkiin...

Naakka ja Touhi aloittavat tarhan ensi keskiviikkona! Naakka aloittaa kylläkin jo viidennen (voi herranjestas) vuotensa, mutta Touhi menee nyt ekaa kertaa. Ensisiaiset varusteet ovat:

- aurinkorasvat (meillä on yksi, täytynee hankkia toinen)
- tarhatossut Naakalle (Touhille löytyy sopivat)

Mukaan lähtevät jo alkuun kurahousut, sadetakit ja saappaat (jotta ne ylipäätään tulee siirretyksi). Tosin Touhilla ei ehkä ole kaksia sopivia saappaita...tai sitten on, varastohyllyllä. Tarhareput täytetään vaihtovaatteilla ja Touhille mukaan lähtee vaippapaketti.

Mukaan pakataan ekalle viikolle myös rva, sillä Touhin täytyy ensin tutustua ja totutella. Uskon, ettei minua enää tarvita toisella viikolla ihan tauotta. Alamme siirtyä pikkuhiljaa kohti syyskauden alkua. Varsinainen syksy saa vielä odottaa!

PS: Tein eilen kuuden kilometrin kävelylenkin metsässä





PPS: Jo 11 vuoden ikään ehtinyt Neo-koira kävi meillä pitkästä aikaa. Hän on yksi kauneimmista koirista, joita olen nähnyt.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe