Lunta, herranjestas!

Onpahan ainakin tullut lunta - mikä on tietenkin varsin luonnollista tammi-helmikuun vaihteessa! Olen pannut merkille, että lumeen ja sen sellaiseen suhtaudutaan mielestäni nykyään paljon dramaattisemmin kuin aiemmin.

On yllättävää huomata, miten helposti juttuun menee itse mukaan. Olen tällä hetkellä pienellä reissulla yökylässä - aion palata muutaman tunnin kuluttua kotiin. Lumimyräkästä on puhuttu lehtiotsikoissa ja varoiteltu vaikka miten.

Dramatiikkaa kuulee myös ihmisten äänensävyissä: "pitää varmaan pysyä kotona ja suunnitella se ja se asia sillä ja sillä tavalla..."

Jos asiaa tarkastelee yhtään syvällisemmin voi (tai ainakin rva voi) todeta, että so what - asumme Suomessa, meillä on lumikelejä, räntää, kovaa pakkasta jne. jonkin verran ja hieman vaihtelevasti joka ikisenä talvena.

Nyt meillä on ollut vähän enemmän lunta täällä Etelä-Suomessa kuin muutamana viime vuonna. On aurausta, lumisadetta jne, mutta ei nyt sentään mitään parin kuukauden tauotonta lumimyrskyä.

Kyllä, aion matkustaa kotiin junalla lumesta huolimatta. Jos ongelmia tulee, niin ei se maailmaa kaada. Osaan pukeutua talvivaatteisiin ja olen aivan varmasti iltaan mennessä kotona.

Tänä aamuna keksin, että lähdenpäs lumikenkäilemään. Täällä tämänhetkisessä olinpaikassani minun on mahdollista lumikenkäillä, omia en ole tähän mennessä hankkinut (nyt ehkä saatan hankkia).

Se on yllättävän raskas laji - tänään hanki oli lähes puolimetrinen ja upottava. Tein kierroksen pihassa ja jatkoin naapurin pellolle. Toisella ja kolmannella kierroksella etenin samaa reittiä pitkin, mikä sujui tallaamastani polusta johtuen hiukan kevyemmin kuin edellisillä kerroilla.

Tykkään itse rauhallisesti etenevästä mutta hieman raskaasta liikunnasta. Samalla pystyin tarkkailemaan puita, lintuja ja sen sellaista.

Ihmeellisiä en tämän lisäksi aio tänään tehdä. Minulla on pari kirjaa kesken ja toinen Naakan sukka neulomatta. Minulla oli eilen poikkeuksellisesti työpäivä ja vapaata siksi tavallista vähemmän. Lapset olivat isällään tämän viikonlopun.

PS. Kun palaan kotiin, kämppä on siinä kaaoksessa mihin sen jätin, koska lapsivapailla siivoan yleensä seuraavaa parin viikon jaksoa varten. Nyt oli työpäivä ja reissu maaseudulle.

PPS. Touhi on ollut tänä viikonloppuna jälleen oksutaudissa, ja toivon todella, ettei Naakka nyt sairastu.

PPPS. Naakalta irtosi pari päivää sitten kolmaskin hammas, joka hukkui pulkkamäkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys