Matkasuunnitelmia keväälle ja vähän kesällekin

Hiihtoloma tuli ja meni! Rva sai viimein nuhakuumeen itsekin, ja lisäksi lapset sairastelivat lauantaihin asti. Sunnuntaina pääsimme ensimmäistä kertaa yhdessä pihalle, joten huhhei siitä lomasta...

Rva on viime aikoina hullaantunut matkasuunnitelmista: pitkästä aikaa on luvassa reissuja! Huhtikuussa pääsen nimittäin (jos viisumiasiat tulevat kuntoon) viikonloppureissulle Pietariin. Suunta on minulle täysin uusi - siitä tulee ensimmäinen Venäjän-reissuni.

Olen toivonut pääseväni Pietariin jo pitkään. Väliin on tullut lapsia ja sen sellaista ;) Nyt molemmat linnnunpoikaseni pärjäävät jo mainiosti isänsä kanssa viikonlopun ilman minua muutenkin, eli sama kai se on, onko rva silloin täällä vai naapurimaassa.

En osaa oikein edes sanoa, mitä odotan eniten matkalta - jo junamatka Helsinki-Pietari tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. En itse osaa Venäjää, mutta matkaseurani osaa jonkin verran. Ajattelin kuitenkin kerrata kyrilliset kirjaimet ennen matkaa - ne olen joskus opetellut.

Luulisin että tykkään Pietarin rakennusten ja muun maiseman olevan yksi matkan jännittävimmistä osioista. Isoimmat museot saattavat jäädä ajanpuutteen takia käymättä, mutta jossakin olisi ehkä mukavaa vierailla.

Eräs tärkeimmistä on melko varmasti ruoka! Blinit, pelmenit, zakuska...Ehkäpä vietämme koko viikonlopun syöden! Olen jo pitkään ollut venäläisen ruuan ystävä, ja nuo pitää kyllä maistaa läpi autenttisissa oloissa.

Arki, työpäivät, kotiaskareet jne. tuntuvat mukavilta, kun on jotakin, mitä odottaa. Suunnittelukin on melkein yhtä hauskaa kuin itse matkalla olo!

Vaikka matkailin ennen lasten syntymää melko paljon, on idän suunta jäänyt suureksi osaksi kokematta. Viro, Tsekki ja Slovenia taitavat olla koti-Suomen lisäksi itäisimpiä paikkoja, joissa olen käynyt. Ai niin, Kypros taitaa olla oikeasti itäisin :D

Jos kulttuuria katsotaan, on Marokko (kävin siellä yläasteikäisenä) sijainnistaan huolimatta kulttuurillisesti "itämaisin" maa, jossa olen käynyt. Se on myös ainoa tähänastinen lomakohteeni, jossa valtauskonto on Islam.

Pietarin-matkaa ja kesäreissuja odotellessa...nyt on vielä talvea, arkea ja toivottavasti vähän vähemmän sairastamista kuin tähän asti.

PS. Koko perhe alkaa onneksi nyt olla jo terveenä.

PPS. Kesälomareissukin alkaa hahmottua - siitä kuitenkin lisää joskus myöhemmin!

Kommentit

  1. Harmi että lomailijoiden Murphyn laki pääsi yllättämään :S Toivottavasti arki antaa vastapainoksi antoisia hetkiä! Uskon että reissu Venäjälle tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen! :-) Ja ruoka on merkittävä osa kulttuuria, joten siihen onkin hyvä panostaa! :-)

    VastaaPoista
  2. Näin se aina välillä käy...varmasti ihan kaikille :) Onneksi meillä on tilanne nyt helpottanut ja kaikki ovat terveinä! Matkasta - luulen että se tulee olemaan mielenkiintoinen juuri siksi, että Pietari on luullakseni kohteena erilainen kuin esimerkiksi kaupungit Länsi-Euroopassa. Lentopelkoiselle plussaa on toki, ettei kerrankin tarvitse matkustaa lentokoneella :D Kiitos että kävit kommentoimassa <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe