Nuhakuume ja korvat

Blogini tuntuu koostuvan tänä talvena tautipäivityksistä. Sunnuntai-iltana Touhi palautui isältään 39,8 asteen kuumeessa ja yskäisenä. Yö ja päivä sinniteltiin särkylääkkeen ja astmapiipun kanssa. Illalla oli taas aika lähteä päivystykseen.

Siellä Touhilla todettiin korvatulehdus ja hän sai antibiootit. Maanantain ja tiistain välisenä yönä Naakka alkoi itkeä viiden aikoihin ja oli äkkiä kokonaan hereillä. Tiistaina minulla oli yhden lapsen sijasta kaksi lasta kotihoidossa (olen siis olevinani hiihtolomalla, tarkoitus oli raivata kämppää).

Tiistaiaamuna minun piti alunperin lähteä Touhin kanssa korvalääkärille (aiemmin sovittu aika, aiheena putkitus). Sinne lähtikin exä, minä jäin Naakan kanssa kotiin.

Lääkärillä oli mennyt hyvin - Touhi pääsi kuin pääsikin putkitusjonoon. Tosin hän sanoi että mitään varsinaista korvatulehdusta ei olekaan, ainoastaan flunssan aiheuttamaa turvotusta. Kivut ovat kyllä samat mutta antibioottia ei tarvitakaan, särkylääke riittää.

Touhille putket tulevat tarpeeseen. Sen jälkeen kun vanhat, 11 kuukauden iässä laitetut putket viimein irtosivat, korvatulehdukset ja kurkun tukkivat yskät ovat taas pahentuneet. Valitsimme lyhyen varoitusajan, joten Touhille saattaa tulla aika minä päivänä tahansa nyt tai esimerkiksi kuukauden päästä.

Touhin ja Naakan kanssa kotona... Siihen nähden että heräsimme viideltä ja makaronilaatikkokin oli valmista klo 9.15 :D , päivä sujui melko rauhallisissa merkeissä.

Aamupäivällä vedin askarteluhetken - Touhin kanssa tehtiin Pinterestin ohjeiden mukaan ambulanssi, Naakan kanssa saimme aikaan auringon keittiön ikkunaan. Siinä se nyt antaa valoa ruukkukasveilleni.

Iltapäivällä Touhi nukkui onneksi kunnon unet - menin myös itse vähäksi aikaa horrostilaan. Sen jälkeen oli välipalan syömistä ja taikahiekalla duunailua..ja sitä Netflixiä. Illalla sain mahdollisuuden lähteä lenkille - minähän kävelin sen perkuleen lenkin tihkusateesta huolimatta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe