Kesän alkajaisiksi

Tämä työviikko on ollut pitkä, mutta onneksi se on nyt ohi. Minulla on pitkästä aikaa ihan lautantaifiilis, tänään chillailen lasten kanssa kaikkea mukavaa.

Tätä kirjoittaessani juon kahvia ja pohdin, miten moni asia on elämässäni ihan hyvin. Olen menossa kohti uutta, saamme pitkästä aikaa tavata läheisiämme edes vähän enemmän ja lisäksi sukuumme syntyi eilen uusi, pieni ihminen. Onnea sille suunnalle :)

Tämä kevät on monen loppu ja portti uuteen alkuun. Elämä on kaksi viimeistä vuotta ollut melko tasaista, syksyllä opintielle lähtevät sekä rva että Naakka.

Naakalle tuli pienoinen kriisi, kun hän kuuli pari päivää sitten opettajansa vaihtuvan. Hänhän on käynyt koululuokassa kuunteluoppilaana koko kevään, joten ensi vuoden kuvio oli hänelle suurin piirtein tuttu.

Uusi opettaja aiheutti itkun ja hetkellisen epätoivon (häntä ei siis edes vielä tavattu), mutta nyt Naakka taitaa ymmärtää, että muutoksia tulee, ja syksy on mahdollisesti hyvinkin onnistunut, vaikka luokan aikuinen tulee tutuksi vasta myöhemmin.

Nyt Naakka menee päiväkotiin juhannukseen saakka, ja taas uudelleen pariksi viikoksi elokuussa.

Touhin kevät on mennyt erittäin hyvin. Hänellä on oma poikajenginsä, joka pysyi päivähoidossa koko korona-ajan. "Poikajengi" on varsin kuvaava sana Touhin sosiaalista elämää luonnehdittaessa. Hän elää parhaillaan hyvin jaottelevaa vaihetta - on tyttöjen ja MIESTEN jutut :D

Rva itse on pikemminkin sukupuolineutraaliuteen kallistuva, vaikka ei mielestään mikään ääriajattelija olekaan. Luulen kuitenkin, että Touhin elkeet liittyvät enemmänkin ikävaiheeseen kuin siihen, miten hän mieltää miesten ja naisten maailman.

Touhi alkaa nyt olla sillä hilkulla, että yövaipasta päästään kohta eroon. Vessahommat sujuvat häneltä muutenkin tosi hienosti. Hän on muutenkin varsin toimelias ja oma-aloitteinen nuori mies.

Minä itse koitan puolestani keskittyä vähän kesään enkä tulevaisuuden murehtimiseen. Toki vähän opiskelen, mutta yritän myös keskittyä asuntoautoiluun, mökkeilyyn ja kasvimaahan ja nauttia nyt, kun se on mahdollista.

Toki tämä lapsiarki on juurikin sellaista, että mestaroin päivät jollakin tavalla tilanteen mukaan. Aikaiset herätykset ottavat voimille, lapset olivat tänäkin aamuna täydessä vauhdissa kello 5.45.

Lapsiarjesta puheenollen, lapsilla, varsinkin Naakalla on varsinaiset peikkotukat! Ajattelin tänään vähän saksia, josko sitten näyttäisi edes vähän siistimmältä. Huomenna teemme kauan odotetun vierailun maaseudulle!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe