Koulut avattiin - lapsemme saivat lisää kavereita

Mikähän siinä on, etten ole kauheasti mainostanut lastemme päivähoidossa oloa parin viime kuukauden aikana. Olemme toteuttaneet muut rajoitteet, mutta en keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin jättää lapset päivähoitoon tai lomauttaa itseni, siis palkattomasti.

Valtavan moni siirtyi etätyöhön maaliskuun puolen välin jälkeen. Sen sijaan rva:n työt sijaitsivat sekä työpaikalla ihmisten parissa että kotona etäyhteyksien päässä. Minulla oli myös vaitiolovelvollisuus asioista, joita puhun asiakkaiden kanssa.

Työpaikalla kävin noin kaksi kertaa viikossa. Pohdin, ottaisinko lapset kotiin muina päivinä ja yrittäisin hoitaa työni etäyhteyksillä. Totesin hyvinkin nopeasti, että en pysty siihen. Meillä riskiryhmäläisiä olivat lähinnä minä ja Touhi.

Lapseni ovat valtavan tapauskollisia. Heidän kanssaan ei ole koskaan toiminut, että päivärytmi muuttuu epämääräisesti. 5 "työpäivää" ja kaksi vapaapäivää ovat toimineet koko ajan hyvin. Kiukkua tulee siitäkin, jos haen väärään aikaan tai väärässä järjestyksessä.

Samaan aikaan uutiset toitottivat suurin piirtein viestiä, että me kaikki kuolemme...suoraan sanottuna maaliskuun loppuviikot olivat kamalia.

Siispä tein lasten isän kanssa yhdessä päätöksen, että lapset jatkavat päiväkodissa ja eskarissa. Se oli meille suuri helpotus ja samalla huolenaihe. Koko ajan on ollut taustalla pelko, ovatko käsienpesu jne. riittävä tapa suojata lapsiamme.

Tosiasiassa tämä aika päivähoidossa on ollut valtavan hyvää. Naakan ryhmässä on ollut 6 lasta, normaalisti yli 20. Touhin ryhmässä on ollut 4 lasta, sielläkin on normaalisti yli 20. Nämä kuukaudet ovat olleet historiallisen rauhallisia.

Koska lapsia on ollut vähän ja perheillä on oletettavasti myös ollut hyvin vähän sosiaalisia kontakteja, emme mekään ole näinä kuukausina sairastaneet mitään. Se on ollut varsinkin infektiokierteistä kärsineen Touhin elämänlaadun kannalta upeaa.

Rajoitukset jatkuvat - vieläkään emme kyläile eikä meillä käydä kylässä. Lapset tapaavat kavereitaan harvakseltaan ulkona. Isovanhemmat eivät ole kuvioissa ollenkaan, riski olisi liian suuri.

PS. Vaikka huolta on ollut, päivittäinen elämä on sujunut hyvin.

PPS. Nythän koulut taas aukesivat - se tuo eteemme uudenlaisen tilanteen pariksi viikoksi - tosin meidän lasten kesäloma alkaa totuttuun tapaan vasta juhannuksesta.

PPPS. Erityisesti Naakka oli ilahtunut, sillä hänen ryhmässään ei pariin kuukauteen ole ollut kuin poikia :D

Kommentit

  1. Kiva lukea että teillä tuo järjestely on sujunut hyvin ja ongelmitta 😊 varmasti pientä huolta on matkalla ollut,mutta onneksi kaikki meni hyvin😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sitten meni, toivotaan, että menee hyvin kesälomaan asti :) On mukavaa saada edes palanen normaalia elämää takaisin - toivotuin asia olisi kyllä meidän kaikkien mielestä isovanhempien tapaaminen, mutta se saa vielä odottaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys