Opintosyksy etenee

Rva:n aika on tällä viikolla mennyt melkeinpä pelkkään lukemiseen. Ensi viikolla on tentti, josta toivon mukaan saan "opiskeluputkeni" kolmannen 5 opintopisteen suorituksen. Lukeminen on ollut pääasiassa mukavaa, mutta onneksi ei sentään tentin jälkeen tarvitse ihan pelkästään lukea.

Rva:n tämän syksyn opinnoista on jäljellä vielä kaksi kurssia (alkavat parin viikon päästä) ja yksi esseesuoritus. Vähän pohdin, olisinko sittenkin valinnut tenttisuorituksen, siis toisen vaihtoehtoisen kurssin, mutta olen vielä toistaiseksi pitäytynyt valinnassani.

Vähän jännittää, sujuuko kaikki hyvin opiskelujen suhteen - lähinnä kai, osaanko toimia oikein eri tilanteessa. Tajusin juuri, etten edes tiedä, tehdäänkö tiedekuntatentti nykyään samalla tavalla kuin 15 vuotta sitten. Täytyypä ottaa siitä selvä.

Naakan köhä on viimein helpottamaan päin. Maanantaina tuli vielä viestiä koululta, että yskii ja on väsynyt, mutta sen jälkeen tilanne on ilmeisesti ollut hallinnassa...paitsi että se Naakan köhä näyttää tarttuneen nyt minuun - toivottavasti ei pitkäksi aikaa.

Partio eteni siihen pisteeseen, että sieltä tuli partiohuivi, joka pitäisi ommella kuntoon. No, koska siihen liittyy koristenauhaa, en osaa sitä itse tehdä. Uusavuttomuus, mikä raivostuttava termi. Jos ei ole p*rkele harrastanut ompelukonejuttuja yläasteen jälkeen, miksi minun pitäisi nyt osata? Niin, toisaalta kukaan ei kyllä ole vaatinutkaan, kuulen vain sen äänen päässäni.

Muuten partio on sujunut hyvin. Lähteminen on vielä hieman vaikeaa, mutta tällä viikolla meni hyvin, Luulen että huivin saaminen auttaa omalta osaltaan asiaa. Loppukuusta on luvassa ensimmäinen "leiri" eli vähän pidempi metsäretki.

Jos olemme ensi viikolla terveinä, mikä olisi kyllä alkusyksyn tilannetta vasten varsinainen ihme, pidämme loppuviikon syyslomaa (Naakka kyllä pitää myös alkuviikon). Me muut lomailemme to-su, sillä minulla on tentti keskiviikkona.

Meillä oli suunnitelmana, että olisimme ajaneet yöjunalla Rovaniemelle ja käyneet Arktikumissa. No, junailu olisi maksanut meiltä n. 800 euroa, mikä on liikaa budjetillemme. Jos matkaan olisi päässyt esim. 500 eurolla, olisimme lähteneet, eli yöjuna Rovaniemelle starttaa kohdallamme joskus hamassa tulevaisuudessa.

Sen sijaan (jos olemme terveinä, mikä ihana toisto), menemme luultavasti mökille. Olemme olleet tosi vähän mökillä syysaikaan, mutta nyt mökki kuulostaa jo turvallisuussyistä (ne turvavälit) todella mainiolta tavalta viettää syyslomaa.

PS. Lukeminen on ollut pääasiassa mielenkiintoista, nyt kun lapset ovat olleet muualla päivisin. Niska alkaa vähän kärsiä, onneksi pääsen pian hierontaan.

PPS. Olen iloinen että partio tuntuu jatkuvan. Myös läksyjen teko on Naakalla sujunut mukavasti, vaikka joskus aloittaminen on hankalaa. 

PPPS. Sauvasirkkavauvoista yksi menehtyi, mutta meillä oleilee edelleen kolme aikuista ja viisi vauvelia. Terran pohjan putsaus on hyvä tehdä n. 4-5 päivän välein.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys