Eläinlääkärireissu, kirjastoreissu ja liikennepuistoreissu

Puolukka-gerbiili alkoi raapia korvaansa viikonloppuna. Hän sai sen aika pahaan kuntoon. Kävimme eläinlääkärillä (homma sinänsä, sillä eksoottisten eläinten lääkäreitä onkin oikein vähän verrattuna esimerkiksi kissojen ja koirien...)

Pakkauduimme koko perhe autoon seitsemältä, aika oli 7.40, oikein aikaista! Lapsetkin lähtivät omasta tahdostaan mukaan, vaikka kerroimme, että voi myös olla niin, ettei Puolukkaa saada enää sieltä mukaan. 

Kävi kuitenkin niin, että Puolukalla todettiin todennäköisesti olevan korvatulehdus. Mahassa on myös jonkinlainen patti, todennäköisesti kasvava sellainen. Päätettiin, että koska patti ei tällä hetkellä aiheuta oireita, hoidetaan korva antibiootilla ja kipulääkkeellä.

Onnistuin eilen illalla gerbiilin kipulääkityksessä. Puolukka ei oikein arvostanut selälleen kääntämistä (eikä kyllä eläinlääkärireissuakaan). Homma kuitenkin pelitti, ja gerbiilit oppivat kuulemma tykkäämään makeasta lääkkeestä.

Yhtenä päivänä lapset halusivat liikennepuistoon. Siellä pystyy suorittamaan pyörä- ja polkuautokortin, mikäs sen kannustavampaa! Lapsilla meni hienosti, mutta heidän äitinsä törttöili ja unohti aurinkolasit. Seuraavalla kerralla sitten!

Totesin retkellä, että nykyään lasten kanssa on varsin helppoa retkeillä. Liikennepuistoon he menivät pyörillä, minä lampsin perässä. Samoin toimittiin kotimatkalla. He varmaan pystyisivät käymään "ajokoulussa" itsenäisestikin, mutta minusta oli mukavaa lähteä myös.

Ennen ajoa liikennepuistossa oli oppitunti, jossa harjoiteltiin liikennesääntöjä. Molemmat lapset jaksoivat hienosti kuunnella, ovat vissiin koulussa oppineet :D 

Kävimme myös hakemassa Touhille kirjastokortin. En ole saanut aikaiseksi koko ykkösluokan aikana, mutta nyt sellainen onneksi löytyy ;) Minulle oli myös varauksessa yksi kirja, jota en sitten muistanut ottaa mukaan. Eipä sinne aivoihin paljon mahdu. Täytyy käydä erikseen.

Blogini on viime aikoina ollut kuvaton teknisistä ongelmista johtuen. Vaihdoin läppäriä, enkä ole saanut synkronoitua toimintoja kunnolla. Toivottavasti ratkaisu löytyy pian. Tekniset ongelmat ovat aika korkealla ärsytyskynnyksen ylittävien asioiden joukossa...

Takaisin Touhiin...hän löysi kirjastosta kolme kirjaa, jotka uskon hänen lukevan oikein mielellään. Hän oli myös ylpeä saadessaan oman kirjastokortin. Toivottavasti lukuharrastus kantaa. 

PS. Ei kyllä käynyt ihan halvaksi Puolukan terveydenhuoltokaan, yli 200 euroa 72 grammaa painavasta lemmikistämme - hyvää rahankäyttöä silti.

PPS. Liikennepuistolla on pitkät perinteet - jo lasten isä on käynyt siellä "ajamassa" vastaavia kortteja. 

PPPS. Naakka on nyt kesällä ottanut enemmän vastuuta gerbiilien hoidosta. Se on hyvä asia, vaikka siihen häntä saa vähän patistaa. Asia ei vain muistu mieleen. Kun Naakka hoitaa, hän tekee sen huolella.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua