Mökkilomaviikko tai vähän yli

 Viime päivät ovat sujuneet mökkeilyn merkeissä. Mökki on minulle ja lapsille tärkeä paikka. Se liittyy myös lapsuuteni kesiin saumattomasti. Toki teemme kesäisin muutakin, mutta mökille tuloa odottavat kaikki. 

Olen itse käynyt uimassa lukuisia kertoja. Nyt vesi ei ole niin lämmintä kuin se paahteen tuloksena olisi, tälle viikolle on tosin luvattu hellettä. Se lämmittää veden nopeasti. Vesi on myös vielä aika korkealla. Se on normaalia tälle vuodenajalle.

Touhi viihtyy vedessä siihen saakka, kun hän tärisee (väittää ettei tärise) ja huulet ovat sinertävät. Siitä hän siirtyy kyllä ohjauksessa saunaan ;) Pari kesää palvellut uimapatja taitaa olla rikki. Harmi, kun materiaali ei ole enää sitä samaa kuin lapsena 1980-luvulla :D 

Voisin kirjoittaa mökkeilystä täysin kiiltokuvamaisesti. Sellaisiakin hetkiä mökkeilyssä on paljon. Sitten on sitä kaikkea muuta. Laituri ehkä vetelee viimeisiään. Se hivenen romahti, kun istuimme siellä oleville tuoleille. Katsotaan, tuleeko siitä enää toimivaa.

Touhin jaloissa oli yhtäkkiä vaskitsa. Koska kyitäkin löytyy, suurikokoista "lieroa" kannattaa väistää. Väistäminen ei ole mikään ongelma, kun pelästyy. Vaskitsa luikerteli onneksi pois nurmikolta, eikä ole näyttäytynyt uudestaan.

Ampparipesät ovat kiusa meilläpäin. Olen tosin myrkyttänyt vasta yhden. Sekin oli tyhjä, mutta eipä pesää ole kiva poistaa, jos siellä on yksikään asukas. Nyt ei ole näköpiirissä mitään "uhkaavaa". 

Älyttömän hauskaa on puolestaan ollut...no ainakin se uiminen. Olen nykyään ihan hyvä uimari, luultavasti siksi, että olen käynyt melko säännöllisesti uimassa sen kilometrin. Mökillä otan enemmän fiiliksen kannalta...ja lasten kanssa leikkimisen.

Eilen pelattiin mölkkyä kolmessa sukupolvessa. Tykkään mölkystä, kun se ei ole varsinainen taitolaji, vaan tuurilla on oikein paljon merkitystä. 

Aika paljon on vielä tekemättä. Ajattelin pitää lapsille soutukoulua. Toki siihen osallistuminen on vapaavalintaista. Ajattelin pelata krokettia. Katsotaan, jos saan muitakin pelaajia mukaan ;) Luonnon tarkkailusta pidän myös. Siitä aion myöhemmin kirjoittaa enemmän.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua