Loppuviikko & viikonloppu kuvina

Loppuviikko & Viikonloppu olivat yhtä hulinaa Niskasilla! Torstaina vietettiin Naakan päiväkodin kevätriehaa (tästä kirjoitinkin jo). Perjantaista sunnuntaihin ilahdutimme Naakan isovanhempia läsnäolollamme, eli vietimme viikonlopun maaseudulla.

Tämä postaus on oikein kuvapainotteinen, ja minulla on myös niskaan & kuntoutuksen liittyvää asiaa. Päätin siirtää niska-asian kokonaan seuraavan postaukseen, ettei yhdestä tekstistä tule kilometrin mittaista:

Ensimmäisessä kuvassa nappasin otoksen jälkeläisistäni päiväkodin juhlan jälkeen, ja sain pitää kiirettä - ovat niin kovia mennä viuhtomaan.

Meidän pienessä kaupunginosasamme on useita kuvatun kaltaisia shakkiruutuja. Niissä on kuulemma vielä 1980-luvulla ollut nappulatkin, eli pelaaminen on ollut mahdollista.

Tuntuu välillä, että siinä missä 35 vuotta sitten luotiin tämä eräskin viihtyisä kaupunginosa, on siitä monessa paikassa jäljellä vain kuori. Nuo puuaidat/katokset ovat ihania, mutta luulen, ettei niitä pidetä kunnossa millään tavalla.Pallokenttä sentään korjattiin, se alkoikin olla jo aivan luvattoman huonossa kunnossa.



Perjantaina vietimme Touhin kanssa koko aamupäivän leikkipuistossa. Onneksi paikalla oli muitakin puistoilijoita - ei rva kaksin Touhin kanssa olisi jaksanut olla niin kauan :D Touhi leikkii, mitäpä muuta, kuin äitiä (tämä on vissiin se, mitä T. äidistä usein näkee).


Sitten matkustimme maaseudulle. Lasten mummolassa ei ole kissaa, mutta onneksi naapurissa on kolme kappaletta! Tämä rouva O. on kissoista se, joka haluaa silitystä ja mahan rapsutusta. Naapurin piha on ilmeisen mieleinen paikka, mikä sopi meille oikein hyvin. 

Naakka vähän jännittää kissoja, kuten melkein kaikkia muitakin eläimiä. Lauantaina hän ei halunnut silittää, mutta sunnuntaina jo vähäsen. Touhi sen sijaan veti sunnuntaina raivarit, kun ne aremmat kissat eivät suostuneet hänen hellyydenosoituksiinsa, vaan lähtivät karkuun...



Viikonloppuna lapset kastelivat kukkia niin paljon, etten ihmettele, olisiko määrä ollut yhteensä 150 litran paikkeilla...Kaikki kukat, melkein kaikki puut sekä pihasora saivat oikein paljon vettä. Erityisesti Touhille kastelu oli hyvin mieleistä, Naakalle toki myös.

Naakka uskalsi nyt maistaa muutamaa yrttiä, esimerkiksi lipstikkaa. Aiemmin hän on ollut hyvin ennakkoluuloinen, nyt onneksi uskalsi. Naakka tuntuu myös olevan kiinnostunut kasveista, ja kyseli niiden nimiä ja sitä, miten niitä pitää hoitaa.


Puutarhahommiin päätyi myös rva. Kävimme taimitarhalla, josta lähti taimia mukaan myös rva:lle. Parveke on yhä alkutekijöissään, mutta huomenna pääsen kuulemma multaostoksille. Kuvan kasveista meille siirtyivät parveketomaatti x2, sitruunamelissa, salvia ja begonia (punainen etualalla).



...ja taas juostiin. Vietimme tosiaan ulkona suuren osan sekä lauantaista että sunnuntaista, onneksi säät sallivat! Lapset olivat alkuillasta ylihysteerisen väsyneitä, mutta nukuttaminen onnistui onneksi molempina iltoina. Herätys oli aamulla oikein ajoissa...


Viimeisenä hetken mielijohteena nappasin maaseudulta mukaan nipun raparpereja. Rva ei ole tehnyt piirakkaa vuosiin, mutta nyt on ainakin ainekset pakastimessa. Naakka kuulosti kiinnostuneelta leipomispuuhiin, täytyy vain löytää sopiva hetki.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe