Väsymystä ja viikonloppusuunnitelmia

Rva:n viikko onkin sitten mennyt väsymyksen kourissa. Jos jotakin, opin, ettei koko viikonloppua kannata käyttää kämpän siivoamiseen, mikäli kyseessä on oma vapaaviikonloppu. Rva ei oikein ole päässyt tällä viikolla väsymyksestään, arki lasten kanssa on tuntunut tavallistakin kuormittavammalta.

Valopilkkujakin löytyy: seuraavan yön nukun exän kämpällä, olen siis fyysisesti jo siellä tätä kirjoittaessani :D Toivon kykeneväni menemään aikaisin nukkumaan, ja nukkuvani koko yön. Noin 7.45 minun on kuitenkin oltava takaisin kotona, siitä alkaa päivä Touhin kanssa.

Eräs keskeinen voimille ottava tekijä on nyt Naakan synttäreiden järkkääminen. Itse asiassa se ei ole ylivoimainen tehtävä, kakut tilataan jne. Silti, rva on nykyisessä tilanteessaan sen verran puhki, että pienikin ylimääräinen ponnistus uuvuttaa.

Tajusin, että laivaristeilyyn ei ole enää kuin kolme viikkoa! Odotan matkaa pienellä jännityksellä - en ole koskaan ollut yksin risteilyllä, ja yli kymmeneen vuoteen en ole ollut ulkomailla yksin :D Jo on aikakin.

Kävimme myös exän kanssa perheneuvolassa juttelemassa Naakasta. Aloin tosiaan hakea aikaa perheneuvolaan lokakuun lopussa. Joulukuussa olimme kartoituskäynnillä, ja nyt irtosi meille aika. Jonot ovat varsin pitkät, mikä ei ole hyvä elämänsä kriiseissä ajelehtiville perheille.

Hyvä kuitenkin, että saimme ajan. Tiivistetysti: meidän on rohkaistava Naakkaa ilmaisemaan negatiivisetkin tunteet, mikä auttaa häntä voimaan paremmin erotilanteessamme nyt ja jatkossa. Naakalla on tiettyjä oireita, mihin tämä neuvo liittyy.

Naakkasemme, kohta 5 vuotta, on elävä, verbaalinen pyörremyrsky. Tästä huolimatta hänen ei kuitenkaan ole helppoa jutella negatiivisista tunteista, siis siitä, miltä jokin ikävä asia hänestä tuntuu.

Naakalle on ikäänsä suhteutettuna tapahtunut parin vuoden sisällä paljon. Hänelle syntyi pikkuveli, kotitalo meni julkisivuremonttiin, ja asuimme vähän aikaa muualla. Sitten päiväkoti meni käyttökieltoon ja päivähoitopaikka siirtyi toiseen kaupunginosaan, ja isi ja äiti erosivat.

Luulen, että Naakka sulattelee tätä kaikkea vielä pitkään. Onneksi hänelle kuuluu pääasiassa hyvää. Naakka on suurimmaksi osaksi aurinkoinen ja eläväinen luonne, joka yllättää äitinsä päivästä päivään hienoilla ajatuksillaan.

Viikonloppuja Rva ja Naakka aikovatkin olla ihan kaksistaan! Touhi suuntaa isovanhemmilleen hoitoon, ja Rva & Naakka viettävät pari päivää chillaillen (tosin niitä synttäreitä pitää hieman järkkäillä).

Tavoitteeni Naakan kanssa:

- jutustellaan ja ihmetellään maailmanmenoa!
- halitaan ja sylitellään paljon
- luetaan kirjoja
- käydään kaupungilla shoppailemassa juhlakamppeita
- käydään ajelemassa pyörällä!

PS: Kun kerroin Naakalle, millainen viikonloppu on tulossa, Naakka sanoi: Äiti, on kerrankin mukavaa, kun ei tarvitse kuunnella niitä "Äiti, äiti... -huutoja" (Hän tarkoitti arvatenkin Touhia :D )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu