Terveisiä laivalta

On päästy tiistaihin, ja taas on rva kotosalla. Laiva saapui takaisin satamaan eilen puolen päivän jälkeen. Pienestä matkailusta rva:lle jäi pohdinta: Miksi en lähtenyt jo aiemmin? Niin, onneksi sentään lähdin nyt enkä kymmenen vuoden päästä.

Jännitin etukäteen yksin matkustamista - siis laivaristeilyllä. Yleensähän sinne lähdetään jonkun porukan tai vähintäänkin kaverin kanssa. Rva lähti yksin, tosin tapasi määränpäässä ystävänsä, ja vietti päivän hänen kanssaan.

Kaikki sujui kuitenkin mutkattomasti. Oi, mikä autuus oli oma hytti ja kaksi yötä ilman 1- tai 5-vuotiaan aiheuttamia keskeytyksiä uneen...

Hauskinta taisi olla syöminen ja ihmisten tarkkailu. Hieman ärsytti, kun minulle osoitettiin buffetista paikka, josta näin ulos, mutta en ravintolasaliin. Muina ruokailuhetkinä sain sentään itse valittua paikkani.

Laivalla oli isoja ryhmiä japanilaisturisteja, jotka kulkivat isona joukkona oppaan johtamina. Laivalla oli myös lapsiperheitä, ja tuntui vähän hassulta, kun en itse suunnannut leikkihuoneeseen - helpottavalta toki myös ;)

Sitten oli miesporukoita ja naisporukoita...oli hauskaa yrittää arvailla, mikä asia heitä yhdisti. Luultavasti aika suuri osa oli reissussa Elitloppet-raveihin menossa...ja sieltä tulossa.

Käytin tavallista enemmän aikaa laittautumiseen. Arkielämässäni pidän hyvänä suorituksena, jos muistan harjata tukan ulos lähtiessä. Nyt laitoin meikkivoidetta, puuteria ja huulipunaa. Kynnet olin lakannut jo kotona.

Kun en jaksanut kierrellä laivaa, lojuin hytissä ja luin kirjaa. Tapahtuikin jotakin, mitä en ole tehnyt moneen vuoteen: luin kokonaisen kirjan kahdessa päivässä! Se oli "Käännöksiä" (Jean Kwok). Suosittelen!

Laivamatkojen aikana nautin pääasiassa omasta ylhäisestä seurastani...kiersin rauhassa myymälät (miten hauskaa parfyymien haistelu voikaan olla!), ja illalla kävin kuuntelemassa karaokea - ehkä vähän flirttailinkin...

Naakalle löysin tuliaisiksi kääntöpaljettipaidan sekä pienen Pet Shop -kalan. Touhi sai Nuuska Muikkunen -pehmolelun. Karkkituliaisiin, ainakin laivapakkausten kokoisiin, lapseni ovat vielä liian pieniä.

Itselleni ostin ne värikkäät Björn Borg -alushousut sekä suihkusaippuan. Vanhempani saivat myös pienet tuliaiset. Sen enempää en tällä kertaa shoppaillut, vaikka Tukholmassa kävimmekin ystäväni kanssa muutamissa lastenvaatekaupoissa.

Matkasta jäi kokonaisuudessaan kuva, että voi miten ihanaa on olla vapaalla ja reissussa! Elämä koostuu täällä kotona toistuvista rutiineista pienten lasten kanssa, ja siksi on näköjään tärkeää löytää itsestään muitakin puolia.

Ajatuksesta seuraa myös toinen ajatus ja niin edelleen...eikös rva alkanutkin heti kotiin päästyään suunnitella seuraavaa reissua!

Kuva 1: Olihan se hauskaa ahtaa itseensä valtava määrä eläin- ja kasvikunnan jäseniä samalla aterialla!



Kuva 2: Auringonlasku oli menomatkalla Tukholmaan äärettömän kaunis!


Bergrummet-lelumuseossa Tukholmassa oli esillä muun muassa kuninkaallisten leluja!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu