Oksutautiviikonloppu

Oksutauti on jyllännyt meillä koko viikonlopun - siinä viikonloppukuulumiset :D Touhi aloitti touhun perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tulin silloin tilanteeseen, jossa puoli sänkyä lainehti, ja T. itki siellä kaiken keskellä.

Hetken toki kävi mielessä, että voinko vain perääntyä ;) , mutta ei kun poika suihkuun ja sotkuja siivoamaan. Onneksi lapsukainen nukahti uudelleen melkein välittömästi.

Touhi oli varsin ok lauantaina, joten ajattelin, ettei meillä ole varsinaista tautia lainkaan...kunnes Naakka alkoi lauantai-iltana oksentaa. Naakka yökkäsi koko yön, suunnilleen kymmenen kertaa ja samoin koko sunnuntain.

Olemme olleet onnekkaita, kun tätä tautia on ollut meillä niin vähän. Naakka sairasti noron 1-vuotiaana (kuten me muutkin), sen jälkeen emme ole sairastaneet paitsi nyt.

Superonnekas olen, mikäli en itse sairastu. Luulen että alan olla jo aika turvallisilla vesillä taudinsiementen lennettyä meillä perjantaista lähtien. Oksuistahan minulla on kokemusta raskauksistani (silloin tilanne oli päällä päivittäin 9kk kahteen kertaan).

Viikonloppuun on kuitenkin kuulunut myös kaikkea ihan mukavaa. Kun seurasin lauantaina tyttäreni leikkejä, totesin, että onpa hänellä upea tukka! Ei uskoisi, että tämä tyttö oli vielä 2-vuotta täytettyään melkein kalju :)


Touhi, joka toipui onneksi omasta taudistaan aika hyvin (ilmeni la-su lähinnä sillä, ettei ruoka maistunut). Hän sai isältään torstaina lahjaksi Sampan, joka on hänen suosikkinsa Ryhmä Hau -ohjelmassa.

Siitä lähtien Samppa on ollut Touhin kainalossa melkein koko ajan. Onneksi Samppa ei saanut perjantaiyönä oksuja päälleen! Touhi on ollut muuten oma itsensä, mutta rauhallisempi kuin tavallisesti. Hän innostui sunnuntaina muovailemaan:


Jos tervehdymme alkuviikon aikana, on tämä viikko melko tavanhomainen. Vähän on mielessä, että Naakan voisi viedä luistelemaan. Hänellä on "luistelugeenejä" vähän molemmilta puolilta, hän voisi hyvinkin kiinnostua lajista. Naakalla on myös pitkälti tätinsä ansiosta oikeat taitoluistimet, käytettynä ostetut.

Rva ei ole vielä luistelemaan lähtenyt, jäältä on pysytty pois niskavamman jälkeen. En edes tiedä, onko pelko aiheellista, mutta vaisto sanoo, että kaatumista kannattaa edelleen välttää. Menen toki pyllylleni joka talvi, mutta lajit, joissa kaatumisen riski on iso, eivät vielä houkuttele.

PS. rva vetää tänään vähän henkeä viikonlopun jälkeen ja hoitelee Naakkaa kuntoon.

PPS. Rva:lla on kuitenkin luultavasti edessä ainakin vähän lihaskuntojumppaa, edellisen kerran rva jumppasi viime torstaina. Syvät vatsalihakset on toki treenattu joka päivä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe