Pakkasessa ja fyssarilla

Tällä viikolla on ollut varsinaisia pakkasia! Täytyy myöntää, että talvipukeutumiseni on varsin hyvä kymmeneen pakkasasteeseen asti. Sen jälkeen tulee ongelmia. Ongelmat taasen piilevät alakropassa, eli käytän luvattoman vähän toppahousuja siihen nähden kuinka paljon ulkoilen.

Huomenna on kuitenkin sellainen päivä, että ne toppahousut on pakko kaivaa esille. Eräs proggikseni on nimittäin pulkkamäki, eikä se suinkaan tapahdu lasteni kanssa. Arvatenkin toppikseni sijaitsevat vaatekaapin peränurkassa ja sopivat toivon mukaan vielä päälle.

Pärjään talvessa varsin hyvin - viittätoista pakkasastetta kylmemmät mittarilukemat aiheuttavat kuitenkin hytinää myös rva:ssa. Sää on ollut viime viikkoina pääsääntöisesti tosi kaunis, eli ei valittamista sillä saralla.



Eilen kävin toista kertaa fysioterapiassa. Vatsalihasliikkeet (eli taistelu vatsalihasten erkaumaa vastaan) sujuvat oikein hyvin. Olen tehnyt liikkeitä esimerkillisesti, ja sain eilen yhden uuden liikkeen.

Sen sijaan lapavälijumppa (kuminauhajumppa) ei ole vielä toistaiseksi tehonnut kunnolla. Sain siihenkin yhden uuden liikkeen, jonka tekemistä jatkan myös toistaiseksi. Seuraava fyssarin aika on kolmen viikon päästä, jolloin jälleen katsotaan, onko alkanut helpottaa.

Minulla harjoittelu istuu mukavasti hetkeen, jolloin olen saanut lapset nukkumaan ja syönyt iltapalan. Lasten kanssa täsmäharjoitteet eivät valitettavasti toimi - muuten tekisin varmaankin harjoitteita aiempana ajankohtana.

Olemme viettäneet Touhin kanssa erityisen paljon äiti-poika-aikaa tällä viikolla. Tiistaina Naakalla oli kaverikyläilyä alakerrassa (onnekseni kerrosta alempana meistä asuu toinen pikkulapsiperhe). Naakka hiippaili itse kerrosta alemmas ja me seurasimme Touhin kanssa, kun iso tyttö soitti ovikelloa ja pääsi sisälle. Puolentoista tunnin kuluttua haimme tytsyn takaisin.

Siinä välissä kuten myös keskiviikkona, olen ollut Touhin kanssa kaksistaan. Touhi on jälleen kuunnellut uusia satuja (lisään aina jonkun kirjan vanhojen, kerrattavien joukkoon). Aloitimme nyt Minttu-kirjat, mikä on erityisen mukavaa myös rva:lle.

Siivosimme myös Touhin kanssa akvaarion. Olen pysynyt noin viikon vedenvaihtorytmissä, eli kerran viikossa lähtee noin 40 litraa vettä ja uutta lasketaan tilalle. Tässä Touhi ihmettelee, kun vaalea vedenkovetusaine valtaa puhdistetun akvaarioveden.


Kommentit

  1. Hyvä, että fysioterapiassa sujuu hyvin. Olen itse käynyt fysioterapialla niskan takia. Se on auttanut paljon. Enää ei ole tarvinnut käydä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe