Videopuhelut, veden kovetus ja viljelypalsta

Hei vaan kaikille! Elämme nyt sellaisessa uutispommissa, että ainakin rva:lle on alkanut tulla uutisähky. Koska uutisissa puhutaan nyt vain yhdestä asiasta, on rva päättänyt keskittyä enemmän muihin asioihin. 

Naakkasen kanssa on nyt sovittu, että hänen olisi hyvä soittaa joka päivä videopuhelu yhdelle kaverilleen. Kuusivuotiaani ei ole todellakaan tottunut videopuheluihin, eikä ilmeisesti kaverikaan. Ekat minuutit he tuijottivat toisiaan ruudulta. 

Sitten räjähti...Naakka tajusi sulkeutua kylppäriin puhelimineen, ja sieltä kuului sitten hirveä kikatus, joka kesti ja kesti. Tänään on vuorossa seuraava kaveri. Tässä kohtaa on sanottava, että nykypäivän yhteydenpitomahdollisuudet ovat kyllä huippuja!

Niitä videopuheluita aiomme nyt soveltaa muuhunkin yhteydenpitoon, koska näyttää siltä, että vietämme aikaa lähinnä keskenämme. Testasimme myös videoyhteyttä isovanhempiin, ja hyvin toimi. 

Siivosin eilen akvaarioni (osittainen vedenvaihto ja pohjan imurointi). Kevätaurinko vaikuttaa jo niin, että akvaarion lasit levääntyvät tosi nopeasti. Se ei kalojen eloa haittaa, mutta koska akvaariota on mukava myös katsella siistinä, partakoneen terä on ollut kovassa käytössä.

Meillä on nyt veden kovetuksen myötä alkanut selvitä varsinkin platyjen poikasia yhä enemmän. Koska aikuiset platyt ovat kirjavia, poikasista saattaa tulla minkä värisiä tahansa. Lapset ovat tykänneet bongailla poikasia.

Siltikään akvaarioni ei ole ylikansoitettu. Lisääntyminen on ollut maltillista, ja edelleenkin esimerkiksi miljoonakalaurokset eivät ole kovin pitkäikäisiä. 

Puutarhapalsta-aikakin alkaa häämöttää. Mikäli palstalle pääsemme, aion painottaa tänä kesänä yrtteihin ja muutaman uuden viinimarjapensaan hankkimiseen. Mansikkapenkki tulee rehottamaan varmaankin kuten viime kesänä.

Sain äidiltäni mainoksen eräästä nettifirmasta, josta voi tilata kaikenlaista perennoista kasvien siemeniin. Voisin laittaa tilauksen vetämään lähiviikkoina. 

Koska täällä etelässä ei ole lunta, sää on pirullisen kylmä palstalla kyykkimiseen. Sen vuoksi odotan vielä tovin, kunnes alan kunnostaa. 

PS. Naakka keksi eskarissa matematiikan olemassaolon, ja nyt pitäisi löytää joku kiva matikkasovellus 6-vuotiaalle. Vinkkejä otetaan vastaan.

PPS. Lastenvaatteiden kirppiskaappi pullistelee. Taidan kerätä sieltä valtaosan uffille tänä keväänä. 

PPPS. Sen verran palstalla tapahtui pari viikkoa sitten, että raparperi pukkasi jo maan pinnalle. Täytyykin käydä joku päivä kurkkaamassa, joko on tulossa kevätkukkia.






Kommentit

  1. LukiMat-sivustolla on joitakin pelejä, joita meidän lukihäiriöinen lapsi aikoinaan pelasi ihan koulun suosituksesta. Peleistä löytyy myös eskari-ikäisille omansa sekä joitain matematiikkaan liittyviä pelejä.

    Kannattaa hän tutkia kokemuksia näistä nettipuutarhoista, ainakin yksi joka laittaa kuvastoja vuosittain on saanut kovasti moitteita huonolaatuisista tuotteista.

    VastaaPoista
  2. Ahaa, kiitos :) Tutustun tarkemmin, ja luultavasti alamme pelata jotakin. Liikaa en viitsi tuoda ohjelmia esille, että innostus ei mene.

    Olen kuullut nettipuutarhoista vähän samaa. Jotkut saavat oikein hyvälaatuisia tuotteita, mutta toisille ei sitten käy ihan niin hyvin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe