Luontokohteet?

Luontokohteet ovat olleet Niskasten harrastus oikeastaan aina. Ei sillä, että olisimme oikeastaan mitään erityisiä retkeilijöitä, saati sitten vaeltajia. En ole itse juuri koskaan viettänyt yötä teltassa metsässä

"Juuri koskaan" tarkoittaa kohdallani muutamaa partioleiriä ala-asteella (kesäaikaan) ja muutamaa seurakunnan leiriä teininä (talvella). Kaikissa majoituksena on muuten toiminut puolijoukkueteltta.

Lapsuuden perheelläni oli tapana mökkeily, mutta ei mikään varsinainen luontokohteissa vierailu. Esimerkiksi luonnon- ja kansallispuistoissa olen vieraillut oikeastaan vasta aikuisena.

Koska aikuisena saa suunnitella vapaa-aikaansa vapaammin kuin lapsena, olen panostanut luontomatkailuun (tai pikemminkin retkeilyyn) nyt aikuisena. Luontokohteisiin on lähdetty silloin tällöin, koko ajan emme ole suhanneet edestakaisin.

Edellinen varsinainen luontoretkemme oli Nuuksio viime marraskuussa. Sillä reissulla kiersimme muistaakseni toiseksi lyhimmän kierroksen. Matkan aikana Naakka otti ensimmäistä kertaa paljon valokuvia itse ja Touhi väsyi täysin, ja olisi halunnut kotiin paljon aiemmin kuin saimme kierroksen loppuun.

Täällä koti-Helsingissä lempikohteemme on ollut Vanhankaupunginkoski ja sen läheisyydestä lähtevät Lammassaaren pitkospuut. Käymme siellä parisen kertaa vuodessa.

Loppujen lopuksi lempikohteemme käyntien perusteella on ollut lähimetsä. Meillä on onni asua keskellä kaupunkia ja parinsadan metrin päässä metsänreunasta. Samoilemme kallioisessa metsämaastossa lapsia väsyttäen.

Lapset eivät ole vielä koskaan vastustaneet metsään menoa. Varma ei tulisi tosin ainakin yösuunnistuksesta ;) Suunnistukseen olemme muuten päässeet hieman tutustumaan - kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

Kroppani tykkää muuten metsäkävelyistä, sillä epätasainen maasto aiheuttaa kehoon vaihtelevaa rasitusta. Tiellä kävely sen sijaan jumittaa paikat hyvinkin nopeasti. Lisäksi metsässä tulee mukavasti sekä nousuja että laskeutumisia.



PS. Meille saa kesää varten ehdottaa mukavia luontokohteita ympäri Suomen. Itse asiassa Etelä-Ruotsikin kiinnostaa :)

PPS. Maanantaisella metsälenkillä löysimme jotakin hienoa, nimittäin haukan pesän. Itse haukkaa emme nähneet, mutta kyllähän täällä meidän lähistöllä haukkoja asuu.

PPPS. Se yksi seurakunnan leiri 15-vuotiaana oli ikimuistoinen: pakkanen laski yöllä -25 asteeseen. Oli hieman kylmä!

Kommentit

  1. Mekin perheenä teemme luontoretkiä välillä eri kohteisiin. Käytiin myös Nuuksiossa reilu kuukausi sitten. Luonnossa on ihana liikkua. https://www.faunatica.fi/luontoselvitykset

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe