Tekniikka petti

Tämän viikon kiteytetty lause voisi olla: "Tekniikka petti." Puhelimeni lataus heikkeni viime viikonloppuna. Keskiviikkoon mennessä lataus loppui kokonaan.

Täytyy sanoa, että vedin kilarit. Puhelimen takuu meni umpeen juurikin helmikuussa. Pienen selvittelyn jälkeen totesin, että puhelin täytyy viedä Verkkokauppaan, josta se on ostettu. Mikä mukava koko perheen reissu korona-aikana!

Se oli kuitenkin pakko tehdä...ja moni muukin oli joko hajottanut laitteensa/ kyllästynyt neljän seinän sisällä olemiseen, joten turvavälien pitäminen oli suhteellisen hankalaa.

Meillä on vielä käytössä dvd-soitin. Viime viikkoina dvd:t ovat alkaneet näkyä huonosti. Olen arvellut, että dvd:t ovat jo niin vanhentuneita, että yksi jos toinen näkyy huonosti. Kun toistoa tuli tarpeeksi, totesin, että laitteemme taitaa olla rikki. Siitä tuli toinen ostos Verkkokauppaan.

Keskiviikkona työkoneeni hiiri päätti lakata toimimasta. No, ajattelin, että lukitus on päällä, enkä vain saa näpäytettyä sitä päälle. Keskiviikko ja torstai olivat mielenkiintoisia työpäiviä, kun sekä kone että puhelin olivat poissa pelistä. Perjantaina kävin työpaikalla atk-avussa, ja siellä todettiin, että anturini ei jostain syystä ollut päällä, ja hiiri ei toiminut siksi.

Puhelimeni lähetettiin huoltoon, ja toivon mukaan se saadaan kuntoon ja takuu korvaa sen. Seuraavat viikot keplottelen jotenkin. Meille tuli uusi dvd-laite sieltä Verkkokaupasta.

Tekniikka hallitsee samalla tavalla arkeamme kuin raha - jos ne eivät toimi tai niitä ei ole, niistä tulee varsin merkittäviä. Vaikka en haluaisi olla kovin riippuvainen tekniikasta, olen kuitenkin.

Itse asiassa varsin moni harrastukseni liittyy nykyään puhelimeeni. Kuuntelen sillä äänikirjoja ja pelaan Pokemon go:ta sekä haen geokätköjä. Puhelimessani on myös askelmittarini. Pakollisia nämä eivät ole, mutta tärkeitä omalla tavallaan.

Sekin ärsyttää, että hieman ylimielinen myyjä vakuutti juuri kyseisen puhelimen kestävän hyvin esim. viisi vuotta...no, se meni rikki kahdessa, vaikka en aktiivisesti rikkonut sitä millään tavalla. Saa nähdä, onnistuuko korjaus vai täytyykö hankkia uusi puhelin.

PS. Toivon todella, että seuraava viikko sujuu pääasiassa ilman teknisiä ongelmia.

PPS. Bloginikin päivittyy toistaiseksi pääasiassa ilman kuvia, ellen innostu kaivamaan esille vanhaa järkkärikameraani, mikä olisikin fiksua, sillä sille on luvassa lähikuukausina käyttöä.

PPPS. Tänään on vuorossa ainakin yhdistysasioita sekä metsä, jälleen kerran. Nyt siellä on joku eskarilaisten tekemä tehtävärata, jonka menemme tänään suorittamaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe