Touhi päiväkotilainen ja alueen muuttuvat tilantarpeet

Kun joku "kollegaäiti" kysyi Touhin päiväkotireissulla kotiin tullessa, mihin ryhmään Touhi kuuluukaan, en muistanut. En muistanut! Kun Naakka oli päiväkodissa, tiesin tarkkaan, mikä hänen ryhmänsä on. Pitkän pohdinnan jälkeen muistin oikein. 

Touhi on vaihtanut päiväkotiryhmää joka vuosi. Hän ilmeisesti kuuluu ns. helppoihin siirrettäviin. Helppoa se on Touhille ollutkin - hän ei ole koskaan maininnut, että joku asia päiväkodissa olisi vaikeaa. Ainoastaan, kun Naakka on kipeänä, Touhi haluaisi joskus jäädä kotiin.

Nyt Touhi kuitenkin on ansaitulla lomalla päiväkodista...ja haluaa sinne takaisin, kun tulee yksikin tylsä hetki :D 

Touhin päiväkotitaival on sujunut todella hyvin. Hän aloitti päiväkodin kaksivuotiaana, kun päiväkoti oli evakossa remontin vuoksi. Hän aloitti pienten ryhmässä, ja siirtyi jo samana keväänä isompien ryhmään. Touhi viihtyy kavereiden kanssa leikeissä ja tekee mielellään yhteisiä juttuja. Ainoastaan päivälevon jälkeen on hetki, jolloin hän haluaa esimerkiksi piirtää tai värittää itsekseen.

Kuopuksen kohtalona taitaa olla saavuttaa etappinsa vähän "siinä sivussa", kun esikoinen kohtaa tilanteita, esimerkiksi eskarin ja koulun aloituksen, jotka ovat koko perheelle uusia...tai sitten kaikki sujuu rennommin, kun etapit eivät ole enää vieraita.

Touhin päiväkotipäivät kestävät yleensä n. kello kahdeksasta kello kuuteentoista. Hän ei ainakaan vielä näytä tarvitsevan lepohetkeä iltapäivällä, vaan kyselee heti kotiin tultuaan kavereita. Onneksi sellaisia asuu samassa talossa.

Ensi vuonna päiväkoti levittäytyy useampiin rakennuksiin tilanpuutteen vuoksi. Rva ei ihan tajua, kuinka asiaan ennakointi on alueellamme niin jälkijunassa. Vuosia sitten rakennettiin monta uutta taloa, ja nyt kokonaista uutta asuinaluetta ihan viereen.

Tästä syystä sekä päiväkoti- että koulutilat ovat liian ahtaat, ja tilanne vaikeutuu vuosi vuodelta. Rva:sta on nimittäin ihan loogista, että kun uusia taloja ilmestyy ja odotetaan muutama vuosi, täyttyy ensin päiväkoti, sitten koulu. 

Touhilla on paikka "vanhassa" päiväkotirakennuksessa ensi vuonna. Moni muu lapsi siirtyy tiloihin, joita ei ole rakennettu päiväkotikäyttöön. Koulu...hmm, en tiedä, miten sinne mahdutaan seuraavina vuosina. 

Päiväkodin ja koulun henkilökunnasta rva:lla ei kokemuksensa pohjalta ole kuin hyvää sanottavaa. Harmi, että tilanpuute ja "laastariratkaisut" vaikeuttavat heidän työtään jatkuvasti.

PS. Touhikin aloittaa syksyllä viimeisen päiväkotivuoden ennen eskaria. Eskari on sitten..en todellakaan tiedä, missä.

PPS. Kun yhteistyömme päiväkodin kanssa loppuu, se on kestänyt 9 vuotta. Olemme olleet valtavan tyytyväisiä juttuun kokonaisuudessaan. 

PPPS. Lähipäiväkotiin pääseminen ei saisi olla niin vaikeaa. Tietääkseni se on alueellamme nyt vielä paljon hankalampaa kuin 2014, jolloin me haimmi (silloinkin se meni monen mutkan kautta).




Kommentit

  1. Huomasin että olet ollut blogimaailmassa erityisen kauan, miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa tai miten paljon käytät aikaa postausten suunnitteluun ylipäätään?

    Kaunis blogi!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitoksia kommentistasi :) Blogini on pysynyt alusta saakka varsin kotikutoisena, ja alkuperäinen aiherajauskin on venynyt ja paukkunut moneen suuntaan. En oikeastaan suunnittele tekstejäni etukäteen, vaan kirjoitan aiheesta, joka milloinkin tulee mieleeni. Valokuvaan välillä blogi mielessäni, mutta usein haen vain puhelimeni muistista kuvia, jotka sopivat tekstiin. Ainoa tarkka rajaus on, etteivät lapseni ole tunnistettavissa kuvista. Kiitos ja mukavaa kesää Sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe