Muumimaailma, geokätkö ja tori

 Muumimaailma - tykkään itsekin käydä siellä. Teimme retken eilen ja 7- ja 10-vuotiaani olivat yhtä innoissaan retkestä kuin aina ennenkin. Matkasimme paikan päälle mökiltä, täältä on vähän lyhyempi matka kuin kotoa. 

Koska kaikki (no lähes, Niisku-neidin kauneussalonki oli uusi) oli tuttua edellisiltä kesiltä, lapset johdattivat joukkoa. Kaikkien mielestä Satupolku ja Teatteri Emma olivat retken kohokohtia. Naakka kävi kauneussalongissa ottamassa kasvomaalauksen. 

Ostokset - minä ostin Muumipeikko-korvakorut, koska tykkään nykyään käyttää näyttäviä ja hauskoja korvakoruja - mikä lie vaihe. Järkevin ostos retkellä oli uusi koulureppu Naakalle. Vanha on kahdessa vuodessa kulunut ja mennyt rikki, ja uusi, muumikuvioinen on kätevä ja kivannököinen.

Muumimaailman aktiviteetit ovat pysyneet rauhallisina. Paikassa on myös rauhoittumisalue. Tämä on mielestäni ihanaa. Kun kaataa vettä "ämpäriin" ja kukka kasvaa ruukussa tai kun onkii magneettikaloja, ei tee mitään kovin ihmeellistä, mutta se on kuitenkin kiehtovaa. 

Pohdin myös matkalla, kenen luona haluaisin Muumilaaksossa asua. Kyllähän se valinta osuisi Hemuliin, kukkien keskellä olisi parasta!

Minulle (ei varsinaisesti muille) yksi kohokohta oli geokätköily. Eipä tuo Naantalissa onnistunut, mutta kun paluumatkalla pysähdyttiin Liedossa, kävelin itsekseni etsimään ensin yhtä geokätköä. No eihän se onnistunut ollenkaan, liian jyrkkää ja kalliokiipeilyä vaativaa.

Varsin väsyneillä jaloillani lampsin vielä yhden ylimääräisen kilometrin ja päädyin Liedon Pyhän Pietarin kirkolle. Sieltä löytyi geokätkö mielenkiintoisesta, tunnelimaisesta paikasta :) Tavoitteeni on löytää joka kesä kymmenisen geokätköä. No, viime kesänä löysin vain kaksi. Jos aion lyödä ennätyksen, täytyy siis vielä löytää 2 :D 

Tässä mökin lähellä on eräs kesätori, jossa käymisestä olen unelmoinut noin viimeiset 10 vuotta. Jos pääsemme liikkeelle ajoissa, kerkeämme sinne tänään. En nyt ehkä nuorempana ollut erityisen ihastunut tällaisiin aktiviteetteihin, nyt on toinen ääni kellossa.

Lapsena oli toki kiva käydä torilla kaupungissa, jossa isovanhempani asuivat. Halusin aina torilta arvan (välillä tuli voitto). pehmiksen, mansikoita ja herneitä. Joskus sain lelukojusta jonkin lelun. En kuitenkaan läheskään aina. 

En ole satavarma, miten omat lapseni kokevat torilla käynnin. Jos tänään kerkeämme, se selviää. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe