Unenpuutetta ja huvipuistossa

Jos viikko sitten ei väsyttänyt, nyt väsyttää - tosin suhteellisen hyvällä tavalla edelleen. Olen nukkunut pari viimeistä yötä tosi huonosti. En ilmeisesti jostain syystä pääse kunnolla syvään uneen, ja heräilen pitkin yötä.

Tähän asiaan täytyy kiinnittää jatkossa huomiota. Pohdin tänään, mitä voisin tehdä:

- Voisin rajata ruutuajan minimiin ennen nukkumaanmenoa.
- Jos minulla on huolenaiheita tai pohdittavaa, voisin kertoa asioista jollekulle hieman aiemmin kuin nykyisin teen.
- Voisin antaa kropalleni ja mielelleni aikaa sopeutua muuttuneeseen elämänrytmiin kesän jälkeen.

Nämä kuulostavat tähän listattuna suhteellisen simppeleiltä, mutta tiedän, että minulla on parantamisen varaa kaikissa kolmessa. Nukkumisesta on kuitenkin tullut minulle arvokas asia, joka täytyy turvata.

Lapset eivät nykyisellään heräile juuri öisin, mutta ainakin Naakka tulee lähes joka yö jossain vaiheessa viereen nukkumaan. Hän on suoraan sanottuna parempi vaihtoehto kuin Touhi, joka tykkää pitää nukkuvaa aikuista tyynynään/patjanaan.

Pääsin kesällä tilaan, jossa jokainen Naakan kääntyminen ei herätä minua. Nyt rytmin muututtua olen tikkana melkein seisomassa sängyn vieressä, kun lapsi liikkuu nukkuessaan. Nyt minun täytyy arvatenkin yrittää päästä uudelleen tuohon tilaan.

Olemme toki tehneet muutakin kuin olleet unettomia: Eräänä päivänä tällä viikolla ostimme iltarannekkeet Lintsille. Kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta ovat hyvä combo - varsinkin, kun kumpikin lapsi on yli 100-senttinen ja pääsee vähän useampaan laitteeseen.

No, aikuinen huvipuistoihminen ei kekaroiden kanssa sitten pääsekään juuri mihinkään haluamaansa laitteeseen. Katselin kaihoten Taigaa ja sen sellaisia - aikuisreissu Lintsille olisi kyllä bueno!

Toki kohtasimme myös rasittavuuksia kuten tuon perkuleen hattaran, josta tuli kyllä hieno kuva (Naakka sivuosassa). Arvatkaa, jäikö se tahmakasa lopulta rva:lle...Hattaraa ei takuulla hankita makuelämyksen, vaan ulkonäön takia.


PS. Naakka tuli ensimmäistä kertaa elämässään kummitusjunaan - toki silmät pysyivät kiinni koko kierroksen ajan.

PPS. Touhi ilmoitti hakevansa narunvedosta Ryhmä Hau -figuurit. Varoituksistamme huolimatta (aina ei tule vedetyksi oikeasta narusta) hän päätti ne hakea - ja veti narusta vapaan valinnan :D Kun lapsi sanoo hakevansa jotakin, hän nähtävästi tekee niin.

PPPS. Olen pysynyt yli kuukauden kiinni päätöksessäni jumpata joka päivä 15-20 minuuttia. Päätös on pitänyt. Sain juuri vinkin kokeilla aikuisbalettia, siis Youtubesta - kokeilen heti huomenna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe