Gerbiiliseniorit Puolukka ja Albi

Meidän kaksi gerbiiliä, Puolukka ja Albi ovat jo käytännössä vanhuksia. Keväällä siirsimme terraarion keittiöön, koska keittiössä liikutaan enemmän kuin lastenhuoneessa, ja gerbiileilläkin on sitä kautta enemmän virikettä.

Puolukka on nyt hieman yli 3-vuotias. Albi täyttää marraskuussa kolme. Kolmas gerbiilimme, Sahpan menehtyi kesällä, luultavasti kasvaimeen. Jäljellä oleva lauma on rauhallinen, mutta kyllä hekin välillä innostuvat touhuamaan. Ehkä he eivät enää kaiva kovin syviä käytäviä, mutta kyllä juoksu edelleen onnistuu.

Syöminen on heille yksi lempiasia. Pari päivää sitten annoin heille hieman perunamuusia. Se meni hetkessä. Yleisesti ottaen ravinto on gerbiilien pellettejä, hieman "herkkusekoitusta" sekä proteiiniksi kuivattuja toukkia (näitä syötetään käsittääkseni pääasiassa linnuille).

Puolukka sairasteli kesällä. Korvaongelma vei meidät eläinlääkärille ja Puolukka sai antibioottikuurin. Hänellä on myös vatsassa jonkinlainen kasvain. Emme kuitenkaan päätyneet heti eutanasiaan. Antibioottikaan ei kokonaan parantanut korvaa, vaan Puolukka raapi sen verille aika pitkään.

Ihme kyllä, korva parantui, ja korvanjuuressa on enää kalju kohta. Puolukka on virkistynyt ja hänellä on nyt asiat kunnossa, hyvä niin. Gerbiilit ovat muuten yleisesti ottaen melko huokeita lemmikkejä - ellei tarvitse viedä eläinlääkäriin. Puolukan hoito ja Sahpanin eutanasia maksoivat yhteensä satoja euroja.

Joka tapauksessa, molemmat nauttivat nyt rauhallisista eläkepäivistään. Toivottavasti elämää riittää vielä, siis tervettä sellaista.

Hoidan pääasiassa meidän lemmikit itse. Naakka kuitenkin auttaa gerbiilien ruokinnassa aina välillä. Akvaario ja sauvasirkat vaativat ns. viikkosiivouksen, gerbiileiltä vaihdetaan purua vähän harvemmin. Tämä viikonloppuna sellainen projekti on kuitenkin luvassa.

Lemmikkien tarvikkeet pyrin ostamaan oikeasta lemmikkitarvikeliikkeestä. Liikkeen täytyy kuitenkin olla sellainen, joka ei ole keskittynyt pelkästään kissoihin ja koiriin. Ainoastaan akvaarion suodattimen osat tilataan - niitä on liian hankala saada kauppaan menemällä.

Tulevaisuus näyttää, onko meillä myöhemmin lemmikkieläimiä ja mitä ne ovat. Nautin kyllä näistä nykyisistä, vaikka hoitorutiinien istuttaminen meidän arkeen on välillä haasteellista. Tähän asti kaikki on onneksi mennyt aika hyvin.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua