Sormuksen matka ja sohvailua

Koska T. on kipeänä, hän ei päässyt kotoa eilen mihinkään. Hänellä oli aamulla 39 astetta. Päivällä se laski lääkkeen avulla, mutta illalla lukema oli taas sama. Mukaan on tullut nuha eikä korva ole enää kipeänä.

Luvassa oli T:lle sohvailua. Katsoin hänen kanssaan Sormuksen ritarit. Elokuva sopii mainiosti syksyyn. Samalla olen tartuttanut lapsiini hieman myös Tolkien-kuumetta. Luin itse Taru sormusten herrasta joskus 16-vuotiaana. Se oli pitkä, mutta upea.

Elokuvat ilmeistyivät muutamia vuosia lukukokemukseni jälkeen. Ne oli pakko nähdä. Niiden tekniikka oli silloista uusinta uutta. Nyt elokuvista näkee, etteivät ne ole uusia. Ne ovat silti edelleen hienoja. Toki moni on edelleen sitä mieltä, ettei niitä voi katsoa, koska kirja on parempi.

Niinhän se onkin - elokuvassa keskitytään kirjaa enemmän taisteluun. Minulle se ei ole ollut ylitsepääsemätön ongelma. Elokuva on ikään kuin kirjan kuvitusta.

Touhi pitää Legolas-hahmoa kiehtovimpana. T:tä huvitti, kun kerroin, että olin nuorena aivan rakastunut Aragorniin :D Saimme keskustelun aikaan eri hahmoista ja heidän reiteistään ja tehtävistään. Täytyy varmaan katsoa toinenkin elokuva, koska Touhi odottaa taistelua Helmin syvänteessä.

Teoksen syvempi merkitys on minulle pohdintaa vallan halusta sekä yhteiskuntien ja luonnon tuhoutumisesta sen alla. Se on myös kertomus ystävyydestä ja rohkeudesta. Teos jätti myös avoimeksi (niin kuin kaikki teokset), miten hahmojen elämä jatkui myöhemmin. Olen käyttänyt aikaa senSa pohtimiseen.

Katsotaan, lukeeko kumpikaan lapsistani teosta kokonaisuudessaan. Ehkä sen aika ei ole ihan vielä.

Samaan aikaan muualla - Naakka seikkaili ystävänsä kanssa kauppakeskuksessa ja päätti myöhemmin lähteä samassa seurassa piknikille, koska miksipä ei. Olisikohan se "kesän" viimeinen piknik. Se jää nähtäväksi.

Meillä kotona valmistui liinavaatekaappi. Viimeisteltävää siitä jäi kyllä vielä tälle päivälle. Odotan kyllä innolla. Minä sain vaihdettua akvaariosta vedet (siis osan vedestä) ja toisaalta myös siivottua vessan. 

Tällekin päivälle on luvassa arkiaskareita, vaikka kuinka olisi sunnuntai. Niitä ei vaan viikon aikana jaksa millään tehdä. Onneksi viikonloppuna saa tehdä useimmiten asioita omassa rytmissä, ja alkuillasta pääsee aina pilatekseen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua