RIP Puolukka ja postia kummipoika D:lle

Meillä on tällä viikolla ollut kaikenlaista...tosin myös viime viikon puolella. Juuri kun pääsin sanomasta, että meillä on kaksi pirteää gerbiilivanhusta, niin Puolukka-gerbiilin elämä päättyi viikko sitten.

Hän vain nousi hieman tokkuraisena pesästään Albin vierestä. Kun seuraavan kerran kävin katsomassa, Puolukka makasi kuolleena. Luulisin, että kuolema oli nopea. Edellisenä päivänä Puolukka oli oikein virkeä ja juoksi terrassa paikasta toiseen, kun vaihdoin osan pohjamateriaalista.

Meitä surettaa - Puolukka oli gerbiileistämme vanhin ja pitkin elämäänsä myös sopuisin. Hänen touhujaan oli aina mukava seurailla. Kuitenkin, 3,5 -vuotias gerbiili on jo oikein vanha. Onneksi Puolukan lähtö oli nopea.

Emme nyt ole hankkimassa lisää gerbiilejä, joten Albi saa elellä yksin. Hänkin on jo  kolme vuotta vanha, joten luopuminen hänestä ja uuteen laumaan sopetuminen voisi olla liikaa. Nämä päätökset ovat kyllä aina hankalia. 

Kirjoitimme pitkästä aikaa kummipoika D:lle Burundiin. Tämä sai Touhin mietteliääksi. D. on innokas pallopeleissä. Burundissa pelataan kuulemma vielä aika vähän jalkapalloa, mutta koripallo on suosittua. 

Nyt kerroimme Touhin jalkapalloharrastuksesta. Kerroin Touhille, että D. lähettää T:lle joka kirjeessä terveisiä. Touhi pohti, voisiko D:lle lähettää pallon. D:llä on viimeisimmässä kuvassa itse tehty pallo. Katsotaan, olisiko se mahdollista.

Pääasia kuitenkin on, että D:n yhteisössä asiat kehittyvät. Se tarkoittaa esimerkiksi vessoja ja käsienpesumahdollisuuksia kouluun, mikä lisää lasten ja nuorten terveyttä ja helpottaa tyttöjen koulunkäyntiä kuukautisten aikana. 

Se voi tarkoittaa myös esimerkiksi pienen kirjaston perustamista koululle. Se tarkoittaa myös tiedon jakamista lapsen oikeuksista. Myös esimerkiksi parempien viljelymenetelmien opettaminen sekä pienlainat yrityksien perustamiseen kuuluvat toimintaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua