Hahmotelma arkirutiineista

Aloin oikein miettiä, millaisia arkirutiineja meillä on. Kun lapset olivat pienempiä, näistä oli helpompi kirjoittaa. Nyt on enemmän liikkuvia, kodin ulkopuolisia tekijöitä, jotka vaikuttavat minun, Naakan ja Touhin arkeen. Päivät menevät suurin piirtein näin:

1. Minun herätyskelloni soi 6.35. Vääntäydyn ylös sängystä noin 10 minuuttia tämän jälkeen. Touhi on jo siirtynyt katsomaan telkkaria.

2. Kahvia! Kahvinkeitin on ladattu valmiiksi illalla. Avaan läppärin ja laitan Ylen aamu-tv:n auki. Teen aamupalan. Touhin hampaat pestään. Touhille tehdään aamupala.

3. Naakka herää ja menee aamupesulle.  Naakka tekee itse. Kun olen syönyt, siirryn pesulle ja pukemaan. Naakkaa täytyy hieman avittaa kellon kanssa, se unohtuu. 

4. Minä varustaudun ulkovaatteisiin ja laitan työtepun selkään - lähtö töihin. Lapset varustautuvat ja lähtevät kouluun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. Palaudun töistä neljän jälkeen. Kahvia ja läppäri, kirjanlukua. Naakka on yleensä jo kotona ellei ole kaverilla tai kaveri meillä. Touhille pitää yleensä soittaa ja hän ilmoittaa olevansa kodin lähistöllä. Alan valmistaa päivällistä.

6. Syömme yhdessä. Tosin Naakkaa häiritsee minun & Touhin jutustelu ja hän lähtee kirjan ja ruuan kanssa toiseen huoneeseen. Tämä on oikein ok, koska hän lukee kirjaa :D 

7. Minulla on yleensä kaupassa käynti tai jokin kotityö, lapsilla läksyt, molempia täytyy valvoa läksyjen kanssa, Touhi tekee vähemmällä napinalla. Touhi lähtee yleensä kaverille ruuan ja läksyjen jälkeen, Naakka hoitaa kaverihommat useimmiten suoraan koulusta ja kotoilee päivällisen jälkeen.

8. Jos olemme kaikki kotona, yritän innostaa lapset ulos vähäksi aikaa kanssani. Pokemon go on auttanut asiaa. Minulla voi olla tässä kohtaa myös lenkillä käynti ystävän kanssa tai jotakin omaa tekemistä, usein lukemista/pianonsoittoa/ hyvä tv-sarja.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. Iltatoimet alkavat noin 19.10. Iltapala. Lapset saavat syödä useimmiten telkkarin ääressä. Tähän varataan melko paljon aikaa. Noin 19.45 on gerbiilien hoito - heille silittelyä, uutta tekemistä ja iltapalaa.

10. Noin 20.00 on Touhin iltasatu. Hän lukee lauseita myös itse niin että r-äänne sanotaan oikein ;) Välillä Naakkain haluaa kuunnella. 21.30 siirrytäään iltauutisten pariin. 20.50 Naakka menee pesemään hampaat, urheiluruudun jälkeen Touhin hampaat pestään. Noin  21.10 Touhi on sängyssä nukkumassa ja Naakka lukemassa.

11. Sen jälkeen: minun iltapalani, iltapesuni, Duolingo-venäjä sekä iltalukeminen. Alan nukkua noin 22.15. 

Siinä olivat meidän arkirutiinit! Vaihtelua on ja joskus iltaisin ehditään tekemään enemmänkin kuten eilen - olimme uimahallissa. Tosin silloin iltatoimet siirtyivät alkamaan 20.30, joten ihan joka päivä ei tällaista voi tehdä.

Meillä On yritetty yksinkertaistaa päiviä, kun olemme huomanneet, että siitä hyötyvät kaikki. Perheet ovat kuitenkin erilaisia, ja erilaiset systeemit toimivat eri perheissä. Välillä myös meillä menee täysin pieleen. Yleensä kaikki kuitenkin sujuu suhteellisen hyvin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe