Kirpakka aamu ja joulunodotus - no ei nyt ihan!

 Se klassinen ensimmäinen kylmä aamu - lämpötila Helsingissä pari astetta plussan puolella. Olin edellisenä iltana pinonnut eteisen pöydälle lapsille lämpimämpiä vaatteita. Naakka tosin kieltäytyi ulkohousuista. Hänen mukaansa on tylsää ottaa ulkohousut, kun lämpötila on päivällä 15 astetta. Ihan hyvä peruste!

Naakka ei selvästikään edelleenkään ole siinä iässä, että esimerkiksi ulkohousut ovat tyhmät. Hän on pikemminkin odotellut hämäriä ja kirpakoita aamuja - äitinsä tytär!

Itselläni ei ollut kriisiä - etäpäivänä lähden yleensä lenkille ennen työn aloittamista. Kävin kurkkaamassa puutarhapalstaa. Siellä oli hallaa maassa. Kastelukannun vesi oli jäätynyt. Täytyypä käydä kippaamassa pois kun sulaa, ettei mene kannu rikki.

Pääsin eilen käymään salilla. Minulla on nyt myös ensimmäinen "moikkaustuttu" salilla. Juttelimme, kuinka mukavaa uimahallin salilla on käydä, kun siellä käy kaikennäköisiä ihmisiä kaikista ikäluokista. 

Vaikka en sinänsä pidä ajattelusta, että ulkonäöllä on väliä, tunnen välillä kaipaavani esimerkiksi Youtuben treenivideoihin ohjaajia, jotka edustaisivat eri vartalotyyppejä hieman monipuolisemmin. Jos videon tekijä olisi hieman lähempänä omaa ikääni, sekin olisi mukavaa :) 

Luulisin, että pääsen tänä viikonloppuna vielä uimaan. Naakka haluaisi jo kovasti pitää uudet treenit, mutta minun on luultavasti laitettava itseni etusijalle, koska kroppani hajoaa, jos en liiku tarpeeksi usein. Pääni sentään tuntuu olevan suhteellisen hyvässä kunnossa tällä hetkellä...mikähän logiikka siinä on.

Hahaa, olen jo aloittanut yhden joululahjan valmistuksen! Se on pakkokin aloittaa, en näemmä kykene intensiiviseen nopeatahtiseen työskentelyyn näpertelyjutuissa. Joudun käskemään itseäni ankarasti mutta lempeästi ;) 

Lapsetkin ovat hiffanneet, että on jo melkein (?) joulu. Joululahjatoivelistaa ei ole vielä alettu rustaamaan, mutta Toivelahjoista on puhuttu minun lähelläni haikailevaan äänensävyyn :) Aina ne jotakin keksivät.

Luulen, että aivan pahin leluvaihe on jo ohitettu, Leluja varmasti toivotaan, mutta luultavasti astetta maltillisemmin. Veikkaan että Touhilla toiveet sijoittuvat jonnekin lego-osastolle, Naakalla jonkinlaisiin pieniin figuureihin.

Hiljainen, tunnelmallinen ja harras joulu - sitä saan luultavasti vielä odottaa ;) 

PS. Omistan luultavasti sormikkaat, mutta en sattunut ainakaan vielä löytämään sellaisia varastoistani.

PPS. Kertaviikkoinen salikäynti on kyllä hyvä - olen aina vähän huono lähtemään, mutta homma menee hyvin, kun raahaudun paikalle.

PPPS. Ei me nyt ihan vielä ainakaan aleta muuten valmistella joulua. Kortit tuli tosin hankittua jo viime vuonna valmiiksi :D :D 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe