Koulukuvia ja vielä yksi omenapiirakka

 Pari päivää sitten meillä äänestettiin: tehdäänkö jäljellä olevista talviomenoista sosetta vai uusi omenapiirakka. Jälkimmäinen voitti. Tein siis omenapiirakan. Se menee yleensä meillä hetkessä, itse otan piirakkaa yleensä yhden palan :D 

Myös sose on suosittua: sitä syödään puuron päällä, mutta Touhi tykkää syödä omenasosetta myös vaalean leivän päällä. Omenasosetta saadaan onneksi myös lasten mummolasta - siltikään se ei meidän kulutuksella kestä koko talvea.

Tykkään, kun edes joku "hillo" on kotitekoista. On mukavaa ajatella, että ainekset on kerätty suoraan puusta, eikä kauppa ole ollut välikätenä. Omenapuuhun ei ole oikein mahdollisuutta kaupunkioloissa myöskään: palstalla pensaat saavat olla noin metrin korkuisia. Onneksi saimme omenoita lahjaksi.

Minä sinnittelin viime viikonloppuna turhaan ilman astmalääkkeitä - menin työterveyteen, jossa todettiin lyhyen keskustelun jälkeen, että hups, minulle olikin annettu väärät ohjeet. Lääkkeitä olisi pitänyt syödä normaalisti.

Eipä siinä muuta kuin uusi aika parin viikon päähän. Sain oikean ohjepaperin. Käytän siis jälleen työaikaani lääkärireissuun. Kyllä ketutti, mutta eipä tarvinnut puhallella. Onneksi oli myös verikokeet, niin reissusta oli joku hyöty.

Tosin olen saanut sitten painaa töitä, kun maanantai jäi puolikkaaksi päiväksi. Josko spirometria sitten parin viikon päästä onnistuisi, niin tulisi hoidettua. Minulla on senkin jälkeen vielä yksi lääkärikeikka, pirun kontrollit!

Lasten koulukuvat tulivat! Tai ainakin nähtäväksi. Touhista irtosi vielä hymykuvia, mutta Naakasta nyt sitten ei enää. Hyviä kuvia tuli kuitenkin molemmista, ja jonkinlainen tilaus laitetan tietenkin menemään. Lapset olivat molemmat innoissaan luokkakuvasta.

Myös sisaruskuva oli ihan kelvollinen - siitä voisi jopa tilata canvastaulun seinälle. Luulen, että sisaruskuvia ei juurikaan enää tule otettua.

Omana kouluaikanani koulukuvat olivat huippujuttu. Tämä johtui siitä, että muita kuvia ei juurikaan otettu. Kännyköiden puutteessa kuvattiin filmikameroilla sen verran mitä kuvattiin. Pieniä tarrakuvia oli mukavaa jakaa kavereiden kanssa - ne liimattiin yleensä lompakkoon. No, se muistelusta :) 

PS. Olen aika jämähtänyt leivonnassa - piirakka ja sämpylät luonnistuvat, muuten en juuri kokeiluja tee.

PPS. On se nyt aika moka ohjeistaa spirometriaan väärin. 

PPPS. Koitan saada taas lapset ulos pelaamaan pokemon go:ta. Tosin Touhi pelaa yleensä pallopelejä kaikki ip-iltapäivät. Katsotaan, onnistunko.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe