Mökki syyslomalla

 Olin arponut jo muutaman vuoden, olisiko mökki lasten kanssa syksyllä yhtä mukava paikka kuin kesällä. Lokakuussa nimittäin esimerkiksi vesileikit ovat sattuneesta syystä no no (no, ainakin melkein). Päätimme kuitenkin, että loman alku on hyvä aika mennä mökille.

Alussa olikin tekemistä. Syysloman alkuun sattuivat tietenkin syksyn tähän asti kylmimmät päivät. Saapuessamme lämpöasteita oli vain muutama, sekä sisällä että ulkona. Ilmalämpöpumpun, pattereiden, takan ja kiukaan avulla mökki lämpeni illaksi noin 18 asteeseen, joka riitti nukkumiseen peittojen alla.

Aika nätisti lapset menivät ulos pissalle (joo, minä myös kun oli pakko ;) ). He tuntuivat olevan jopa ylpeitä suorituksestaan ja syytä olikin! Kaikki vessahommat sujuivat heidän kanssaan hyvin. Mökillä on ulko-wc, jonne mentiin pipon ja taskulampun kanssa. 

Miten me viihdyttiin? Toki isompia ja pienempiä selkkauksia tuli kuten aina, mutta pääasiassa kaikki sujui hyvin. Talvihorroksesta heränneet kärpäset aiheuttivat aistiongelmia Naakalle, joten kärpäset saivat lähteä. 

Luin mökillä enemmän kuin vähään aikaan. Lucinda Rileytä, Agatha Christietä sekä erilaisia aikakauslehtiä, joita mökiltä löytyi. Pyrin pysymään pois somejulkaisuista, sillä halusin vaihtelua. Telkkarista katsottiin vain uutiset. 

No, lapset katselivat tietokoneelta lähinnä Olipa kerran ihmistä, se sallittakoon. Ulkoleikkeihin he tarkenivat kerrospukeutumisen voimin. Talvivaatteita meillä ei sentään vielä ollut, olemme juuri siirtyneet syysvaatteisiin ;) 

Minua ilahdutti, että sisarukset leikkivät pitkästä aikaa paljon keskenään. Onko sitten moraalitonta, mutta pääasiassa he leikkivät sotaa. Kalliolla mökin vieressä toimii ilmavalvonta, ja koneiden menosuunnasta sähkötetään kyseiseen kaupunkiin. 

Pääsin kodinturvajoukkoihin, kuten arvata saattaa :D Siihen kuului erilaisia huoltotehtäviä, mutta myös muun muassa puutöitä.

Luulen, että osaksi lasten sotaleikkien taustalla on seikkailuikä sekä maailman tapahtumat, toisaalta molempien kiinnostus historian tapahtumiin. Veikkaan, että sotaleikkejä on leikitty kivikaudesta alkaen, eikä se tarkoita oikean sodan ihannointia. Lapsi käsittelee asioita leikin voimin.

PS. Naakka oli ainoa, joka uskalsi mennä saunasta järveen kastautumaan - aika kova tyyppi!

PPS. Olen huomannut, että loma kuin loma menee kohdallani hyvin, jos saan käyttää aikaa lukemiseen :) 

PPPS. Mökki saattaa valikoitua syysretkemme kohteeksi toistekin!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe