Sairauskohtaus

Meillä kävi noin viikko sitten pelottava tilanne Touhin kanssa. Hän oli käynyt suihkussa ja sai kylpytakin ylleen. Sitten hän käytännöllisesti katsoen valahti. Olin onneksi lähellä ja pidin kiinni, mutta luulin siinä vaiheessa, että hän pelleilee (7-vuotiaallani on sellainenkin tapa).

Hän sanoi ettei näe mitään. Hän kuitenkin tokeni ja lähti pois kylpyhuoneesta. Eteisessä hän kaatui uudelleen ja sanoi ettei näe kunnolla. Sitten hän alkoi oksentaa kaaressa. Siinä vaiheessa soitin hätänumeoon.

Touhi ei ensihoitoa odotellessa enää menettänyt tajuntaa. Ambulanssin tullessa hän oli lepäämässä sohvalla varsin kalpeana. Touhista otettiin sydänfilmi ja verensokeri sekä katsottiin neurologinen status. Kaikki oli ok.

Vielä parin tunnin päästä Touhia huippasi vähän. Sen jälkeen kaikki oireet hävisivät. Touhi söi ja joi normaalisti ja lähti leikkimään naapuriin (naapurissa toki tiedettiin tilanteesta). Kaikki sujui hyvin.

Kaikki on tähän asti sujunut hyvin. Koulussa on mennyt mainiosti - sinnekin tiedotimme alkuun tilanteesta. Korisharkat ja ulkona riehumiset ovat olleet myös ok. On käyty lääkärissä ja tutkittu - mitään ei ole löytynyt.

Tällainen kohtaus voi olla mitä tahansa pahanlaatuisesta aivokasvaimesta siihen, että lapsi jännittä ja pyörtyy. Nyt lähdetään siitä, että kohtaus oli jotakin hyvälaatuista. Jos minkäänlainen pahoinvointisuus uusii, vaihdetaan suunnitelmaa.

Olen todella iloinen että Touhi voi nyt hyvin. Kohtaus oli aivan hemmetin pelottava. Osaan näemmä toimia nopeassa tilanteessa. Naakka auttoi myös, vaikka säikähti kovasti. T. säikähti itsekin. Toivuimme säikähdyksestä hiljalleen.

Meillä on nyt kontakti lastensairaalaan, mikäli tilanne uusii, onneksi olemme kuitenkin saaneet viettää mukavan ja normaalin viikon. Olen ollut avoin meidän viime viikonlopusta sekä lähipiirissä että työpaikalla. 

Touhista itsestään tuntuu, kuin koko juttu olisi ollut unta. Suihkuun häntä ei ole vielä sen jälkeen saatu, koska paikka pelottaa. Koska peseytyä täytyy, tämäkin on edessä oikein pian. Toivottavasti kokemus tästä viikonlopusta on kaikin puolin hyvä meille kaikille :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe