Lapset ja sosiaalinen media

Kummallakaan lapsella ei ole sosiaalisen median tilejä. Tai on, Whatssap, sen viestitoiminto on niin helppo. Kun tarkemmin ajattelee, onhan heillä pelitilit Pokemon go:ssa ja Robloxissa. Jälkimmäinen on minulle vierain, vaikka sitä kyllä selitetään minulle päivittäin ;)

Sen sijaan lapseni ovat näkyneet sosiaalisessa mediassa.Täällä blogissa he ovat seikkailleet koko elämänsä ajan. Kuvissakin he ovat, mutta ei kasvokuvissa. Se on ollut ok myös heille. Blogista selviää asuinpaikkakuntamme, mutta ei tarkkaa paikkaa.

Olen koko ajan pyrkinyt kirjoittamaan lapsistamme korrektilla tavalla. Jätän kirjoituksistani pois asiat, jotka he voisivat tuntea nolostuttavina tai joita he eivät halua, että heistä kirjoitetaan. Blogin on tarkoitus olla paikka, josta löytyy perheemme vaiheita muodossa, jota on hyvä esimerkiksi muistelumielessä lukea.

Minulla on sosiaalisen median tilejä (Facebook ja Instagram). Tiktok löytyy, siis tili, mutta poistin sovelluksen, kun se ei ollut minusta tarpeeksi kiinnostava. Luen mielummin tekstiä kuin katselen nopeatempoisia videoita. Joskus mieleni saattaa muuttua.

Tilini ovat yksityisiä, siellä lasteni naamat näkyvät ajoittain. Eivät kuitenkaan suorina kasvokuvina. Olen vähentänyt lasteni kuvien julkaisua, kun he kasvavat. Kuviini kommentoivat yleensä läheisimmät ystäväni ja sukulaiset.

Kaikesta voi siis päätellä, ettei kantani lapsista sosiaalisessa mediassa ole täysin kieltävä. Olen kuitenkin varovainen. Uskon asiassa eräänlaiseen keskitiehen - kuten mitään muutakaan paikkaa, en halua, että lapset alkaavat pelätä sosiaalista mediaa. 

Meillä on käytössä Family link, josta kumpikin lasten vanhempi voi seurata lasten puhelimen käyttöä. Molemmilla puhelin menee kiinni klo 19. Kumpikin kuuluu luokan tms. Whatssap-ryhmään, mutta ei ole kovin kiinnostunut siitä.

Touhi on kiinnostunut Youtubesta ja haluaisi oman legoaiheisen kanavan. Olen nostanut käteni pystyyn, en kuitenkaan kieltääkseni. En ymmärrä videoiden kuvaamisesta juurikaan mitään. Touhi saattaa saada tässä kuitenkin apua :) , joten tulevaisuudessa T. saa mahdollisesti videonsa julkaistua.

"Hyvä renki, mutta huono isänsä" - ilmaisu on varmasti oikein kulunut. Se sopii mielestäni kuitenkin hyvin sosiaaliseen mediaan ja sen eri-ikäisiin käyttäjiin. Käyttötaidot ratkaisevat.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe