"Frendiloma" Savonlinnan seudulla

Lähdimme sunnuntaiaamuna neljän päivän mökkilomalle Savonlinnan seudulle. Matka oli Naakalle ja Touhille ainutlaatuinen - mökkeilemässä oli yhteensä kahdeksan lasta. Se tarkoitti muun muassa monen päivän yhteisleikkiä ja siskonpetiä mökin parvella.

Kaikki meni ihan uskomattoman hyvin. Omat lapseni ovat jo sen verran isoja, ettei itse tarvitse olla koko ajan kolmen metrin säteellä heistä. Toki erityisesti uimassa käydessä olin kuitenkin. Onneksi Naakka ja Touhi ovat molemmat aika varovaisia vedessä.

Touhille varmasti uutta oli, että samanikäisten, keskenään leikkivien lasten joukossa Touhi oli ainoa poika. Yleensä hän on pysytellyt varsin kaukana tytöistä, mutta tällä reissulla hän rohkaistui olemaan yksi porukasta :) 

Naakka taas on välillä kotioloissa aikamoinen vetäytyjä, menee kirjan kanssa johonkin nurkkaan oven taakse ellei nyt ihan kahden parhaan ystävänsä seurassa vietä aikaa. Iso porukka "riehutti" häntä sopivasti, ja kai niitä rauhallisiakin hetkiä tuli.

Entäs minä? Olen vähän huono lähtemään erilaisiin oloihin lasten kanssa tai edes itse. Siksi ahdistuin matkasta etukäteen, vaikka matkaseura oli kaksi parasta lapsuudenystävääni lapsineen. 

Täytyy kuitenkin todeta, että myös minulla meni oikein hyvin. Pääsin kastamaan talviturkkini, vesi oli +23 eli raikasta, muta ei liian kylmää. Pääsin viettämään aikaa lapsuudenystävieni kera oikein ajan kanssa. Pääsin kierokselle Olavinlinnan, reidet menivät hivenen maitohapoille rappusissa ;) 

Minulta värjättiin hiukset! Toinen ystävistäni on siinä erittäin taitava. Pakko sanoa, että myös 10-vuotiaani lähti mökiltä muuttuneen tukan kanssa. Ai että mökiltä? Miten homma luonnistui siellä?

No, siihen tarvittiin pari ämpärillistä vettä ja minut kekkaloimaan bikineissä hassussa asennossa pihalla oikein pitkän aikaa. Lopputulos on hieno, ja kyllä minunkin on värjättävä tukkani kerran kahdeksassa vuodessa.

Meillä oli vähän suunnitelmissa lähteä juhannukseksi mökille, mutta nyt taitaa olla niin, ettei rva jaksa ihan heti pakata uudelleen kimpsuja ja kampsuja. Mökille lähtö saa siis odottaa vähän. Täytyy myös katsoa, millainen säätila on odotettavissa.

Tänään tulee kuulemma vihdoinkin sadetta. Sehän kuulostaisi pitkästä aikaa ihan mahtavalta. Luulen että en vielä tänään mene käymään puutarhapalstalla, mutta huomenna kyllä. Olen jo malttamaton näkemään, mikä siellä nyt kukkii (vai kukkiiko mikään).

Muuten en ole kaavaillut tälle päivälle muuta kuin pyykinpesua. Otetaan vai lasten kanssa ihan rauhassa eikä mietitä paljon muuta. Ehkä kirjan lukeminen olisi tänään kivointa.










 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe