Hiidenpolulla - mökkeily jatkuu

 Pääsimme kuin pääsimmekin Sisumetsän seikkailupuistoon. Siitä on puhuttu jo kuukausia, ja koska se sijaitseee mökin hoodeilla, se kannattaa yhdistää mökkireissuun. Lähellä mikä lähellä, ajoimme harhaan sekä meno- että tulomatkalla :D

Pidän Sisumetsästä. Teemana siellä on metsä ja taruolennot. Nyt löytyi jo poroaitaus, missä sai harjoittaa kullanhuuhdontaa ja käydä lahjatavarakaupassa. No, ehkä se oli hivenen kornia mutta ei liian, koska pääsimme näkemään poroja :) 

Paikkaa ja tutkittavia juttuja laajennetaan koko ajan. Nyt löytyi meille uusi Hiidenpolku, joka oli jopa vähän jännittävä seikkailu polulla metsikössä. Porojakaan ei ollut edellisenä kesänä.

Päädyimme kiipeilyradalle kuten tavallista. Minä & Touhi menimme radat 1-3, muu seurue eteni vaikeammille radoille. Tosin radat 1-3 suoritimme kolmeen kertaan. Se on kyllä oikein hyvää liikuntaa. Sovimme, että etenemme yhdessä seuraavana vuonna radalle 4.

Pidän kiipeilystä - se kehittää tasapuolisesti kehon eri osia ja kun joutuu olemaan tarkka, ei mieti ainakaan mitään perushuolia. Touhi oli myös mukava kiipeilykumppani, kohta 7-vuotiaani osaa olla valtavan kannustava, vaikka en suostunutkaan kisailemaan hänen kanssaan nopeudesta.

Seikkailemassa vierähti kokonainen päivä, ja koska illalla ei ukkostanut, pääsimme vielä iltauinnille. Minun jaksamiseni loppui juuri ennen krokettipeliä, joten luin sen aikaa kirjaa ja jopa join yhden Selztserin ;) 

Selkä alkaa temppuilla. Tarvitsisin jo hieronnan. Jonakin päivänä lähdemme muutaman päivän huoltoreissulle kotiin, huollettava on puutarhapalsta ja eläimet (heillä on siis lomahoitaja). Vähän pitää myös huokaista - kun lapsilla on kaverit, heidän viihdyttämisensä ei ole ihan niin kiinteää.

Toisaalta on mukavaa mökkeillä, kun tälle kesälle ei ole luvassa pitkää ulkomaanreissua kuten aiempina kesinä. Mökkeily on todella ok lämpimällä säällä, kun järveen pääsee vilvoittelemaan. Sitten kun on mökkeillyt paljon, on taas mukavaa palata kotiin.

Naakka ja Touhi eivät osoita kyllästymisen merkkejä, siis mökkeilyyn. Muuten varsinkin Touhi kyllästyy jos ei ole koko ajan jotakin ohjelmaa. Nyt hän on kyllä alkanut jopa keksiä itse tekemistä, kuten pallottelua. 

Tänään saamme mökille odotettuja vieraita ...

PS. Nyt ei ehkä tule vähään aikaan kuvia, koska en saa jostakin syystä ladattua niitä koneelle.

PPS. Touhi teki kiipeilyratojen suhteen ennätyksen, hän kulki viime vuonna vain radat 1-2. Naakka oli tänä vuonna miltei täysin omatoiminen, ja kaikki sujui hienosti.

PPPS. Onneksi minulla on täällä piikkimatto - ilman sitä ei selän kanssa sujuisi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe