Joulupaketeissa ruuhkavuosikuvauksia

Vaihdamme erään ulkomailla asuvan ystäväni kanssa joulupaketteja joka vuosi. Emme edusta samaa kansalaisuutta, mutta juhlimme molemmat joulua. Ystäväni on valtavan kekseliäs joulupaketeissaan ja lapseni ovat saaneet häneltä ihania juttuja.

Minä...no yritän pysyä kekseliäällä linjalla ;) Vaihdamme joulupakettien ohessa myös kirjeet. Kirjeen kirjoittaminen hieman katoavaisena kansanperinteenä (ainakin kohdallani) on pienoinen haaste, mutta olen toistaiseksi selvinnyt.

Ystävälläni on joitakin vuosia pienemmät lapset, tyttö ja poika nekin. Viime vuosina molempien kirjeet ovat täyttyneet ruuhkavuosihulinasta.Ystäväni on nyt siirtymässä takaisin työelämään. Hän kirjoitti ihmettelevänsä, miten ihmeessä olen selvinnyt hommasta jo useita vuosia.

No, miten milloinkin :D Elämäni on ajoittain todellinen sekasotku. Yhdistelmä työ, lapset ja kodinhoito ei kyllä yhtenäkään viikkona suju täysin. Olisi mukavaa, jos voisin kirjoittaa jonkinlaisen selviytymisohjeen (tyypillinen blogiteksteissä), mutta eipä minulla sellaista ole.

Meidän elämäämme helpottaa, etteivät lapset ole kovia harrastamaan. Yhden ainoan kodin ulkopuolisen harrastuksen, Touhin koriksen, hoitaa kerran viikossa ukki. Luulisin, että jos Naakka alkaisi harrastaa jotakin viikoittaista, hän kykenisi liikkumaan harrastukseensa itse.

Yksi elämän helpottaja meillä on, että olen sopivalla tavalla suurpiirteinen kotitöissä, ja olen opetellut ajattelemaan, että joo, on sotkuista, mutta se lähtee siivoamalla. Siistiä ei tarvitse olla jokaisessa kodin kolkassa aina.

Minusta on mukavaa, että voin vaihtaa "kohtalotovereideni" eli samassa elämäntilanteessa olevien ystävieni kanssa kuulumisia ja todeta, että samassa veneessä ollaan. Elämässämme on menossa ehkä kiireisin ajanjakso.

Kun oivaltaa, että tilanne ei mitä todennäköisimmin johdu omasta laiskuudesta, pystyy ehkä antamaan itselleen armoa ja toteamaan, että asiat voi välillä tehdä 60-70-prosenttisesti, mikä on riittävän hyvä. 

Aion tänään käyttää lapset Hop Lopissa. Painotin heille jo alkuun, että aion rehata heidän kanssaan osan aikaa ja osaksi istun kahviossa lukemassa kirjaa - täydellinen 60-70-prosenttinen suoritus :D 

PS. Loppujen lopuksi, yksi kirje vuodessa on mukavaa saada ja kirjoittaa.

PPS. Erityisen epäsiistiä on tällä hetkellä joulukuusen alla. Piruvie, on kestettävä loppiaiseen asti.

PPPS. Maaseudulla kävimme laskemassa mäkeä ja katselemassa avantouintipaikkaa. Olen käynyt Naakan innoittamana kylmäaltaassa kehoni puoleenväliin asti, pidemmälle en ole pystynyt. Se on ihan ok.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe