Talviulkoilua perheen voimin

Sää kääntyi joulunpyhien aikana onneksi pakkasen puolelle. Pieninä lapseni viihtyvät loskassakin, mutta nykyisin suosikki on ehdottomasti pakkassää. Asumme alueella, jossa on onneksi pulkkamäkiä. Paras mäki on harmillisesti Touhille liian kaukana, siis omatoimisesti toteutettavaksi retkeksi. Lähempänä on taasen varsin hieno jäämäki.

Jouluna olimme kuitenkin maaseudulla. Olin jo ennen maaseudulle menoa teroittanut lapsille, että jouluun liittyy paljon mukavaa kuten lahjat. "vastapainoksi" on ulkoiltava. Tämä on Touhille varsin helppoa, hän viihtyy hienosti ulkona. Naakka sen sijaan...hänelle se on välillä hankalaa.

Itse huomaan tulevani kiukkuiseksi, ellen saa raitista ilmaa vähintään noin tuntia päivässä. Minun raittiissa ilmassa oloni on lähinnä kävelyä. 

Eilen pääsin kuitenkin laskemaan pulkalla. Maaseudulla on hieno mäki. Se on todella jyrkkä, Salpausselän laitimmaisia rinteitä. Muuten lapsuuden paikkakuntani on hyvin tasaista. Mäelle päästäkseen piti pakata pulkat autoon ja ajaa tovi.

Lapset kapusivat ylös ja laskivat, moneen kertaan. Minä otin jonkin verran kuvia ja videoita. Lopun aikaa käytin  katselemiseen. En kyllä koko loppuaikaa - laskin Touhin kanssa mäkeä! Emme kyllä sitä jyrkintä :D Oli mukavaa! 

Olin joulunpyhien aikana myös Touhin kanssa ulkoilemassa - tarvoimme hangessa (kaukopartiomiehet, osasto Myyrä). Touhi osaa muuntaa sotaleikin olosuhteisiin kuin olosuhteisiin.

Myös tänään suunnitelmissa on pulkkamäkeen lähtö. Koska olen kerrankin vapaalla keskellä päivää, pääsen minäkin valoisan aikaan liikkeelle. Sitäpaitsi, sää näyttää ikävästi menevän suojalle taas pariksi päiväksi, joten tänään kannattaa lähteä.

Meidän liikkeellelähdöt ovat muuten lähes aina sellaisia, että joku kiukuttelee - siis ihan jokainen vuorollaan. Perille päästessä on sitten jo mukavaa, ja yleisesti ottaen olemme retkien jälkeen iloisia, että olemme olleet liikkeellä. 

Ehkäpä se kuuluu ajoittain jokaisen perheen elämään. Silti toki aina toivon, josko edes joskus voisimme lähteä liikkeelle ilman riitaa :D 

Katsotaan, miten uloslähtö tänään sujuu.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe