Odotusta ja liikkeellä

Päivä ennen jouluaattoa. Lapset ovat ratketa liitoksistaan, koska joulupukin tuloon on enää niin vähän aikaa. Totta tosiaan, muistan itsekin sen kihelmöivän odotuksen ja myös tylsyyden tunteen, kun päiviä ja lopulta tunteja oli edessä niin paljon.

Sittemmin aikuisiällä tilanne on sanellut tehtäväni - taustapiru...ei kun joulutonttu :D Päätehtäväni on toimia lahjapajassa sekä käytösvastaavana kotimme ikkunalasien sisäpuolella. Muistuttelen lapsia kotiime tirkistelevistä kollegoistani.

Lapset ovat juuri nyt parhaassa joulun taikaa - iässä. He eivät ole liian pieniä eivätkä liian suuria. Vaikka joulu merkitsee aikuiselle (ainakin minulle) myös stressiä, on tunnelmassa niin paljon hyvää. 

Tänään minulla kuitenkin on mahdollisuus hivenen rentoilla. Se tarkoittaa ainakin uimahallissa käymistä. Pääsin uimaan viimeksi pari viikkoa sitten. Ylipäätäänkin pääsen uimaan noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Olen etsinyt koko aikuisikäni tasapainoa liikkumiselle. Sitä, ettei liikkumista tulisi liikaa tai liian vähän vaan juuri sopivasti. Yleiset liikuntasuositukset ovat mielestäni varsin stressaavia. Vaikka mitä tekisi (siis työn ja perheen hoidon lisäksi), ei se riitä...ja pääasiassa julkisuuden puheenvuorot esimerkiksi ylipainosta ovat mielestäni varsin syyllistäviä, mikä tuntuu ikävältä. 

Nyt tuntuu siltä, että jonkinmoinen tasapaino olisi löytynyt/löytymässä. Olen töissä isossa rakennuksessa, jossa kävelyaskeleita tulee automaattisesti yli puolet päivätavoitteesta. Käyn kerran viikossa salilla ja kerran Pilateksessa. Uimassa käyn tosiaan pari kertaa kuukaudessa. 

Liikkuminen tuntuu tällä hetkellä mukavalta, se on pääasia.

Näyttää myös siltä, että saatan päästä tänä vuonna 50 kirjan lukutavoitteeseeni tai ainakin lähelle sitä. Tällä hetkellä "saldo" on 48. Jos en pääse, sekin on todella ok. En kuuntele äänikirjoja, koska en osaa keskittyä niihin. Ilmeisesti lukeminen onnistuu minulla vain, jos keskityn pelkästään siihen, kuten kirjan lukemisessa tehdään.

Olen lukenut tänä vuonna kirjoja useiden genrejen alalta ja seikkaillut niin keskiajalla kuin tulevaisuudessakin. Sehän kirjan lukemisessa onkin tärkeintä - seikkailu. Myös muutaman lastenkirjan (siis koululaiskirjan) olen lukenut, koska Naakan lukemisto on näyttänyt niin kiinnostavalta.

Myös ensi vuodeksi riittää lukemista, lainasin juuri Maja Lunden Ilmastokvartetin seuraavan osan - oikeastaan kolmannen, koska kakkonen oli jollakin muulla lainassa :D Myös muuta jännittävää on luvassa seuraavallekin vuodelle.

PS.Onneksi sää kääntyy taas pakkaselle. Luulisin että "maaseudulla" on taas luvassa mäenlaskua kuten kaupungissakin.

PPS. Kaupungissa toivoisimme pääsevämme luistinradalle, mikä luultavasti onnistuu sekin.

PPPS. Ehkä saan pukinkontista uuden kirjan. Olen pääasiassa kirjaston käyttäjä, mutta on mukavaa saada myös yksi uusi kirja kirjahyllyyn.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe