Salilla paikkoja parempaan kuntoon ja kirje kummipoika D:ltä

Olemme viettäneet lasten kanssa parit jouluiset lomapäivät kotosalla. Tosin Touhiin iski pienoinen flunssa, joka on rauhoittanut menoa. Olemme käyneet pulkkamäessä ja Hoplopissa. On ollut ihan mukavaa olla lasten kanssa liikkeellä.

Sen sijaan olen hivenen kironnut asioita kotona, muun muassa joulukuusta. Alan olla vakaasti sitä mieltä, että tämä varistelija lähtee asunnosta ennen loppiaista. Sama käy lasten pikkukuusille, joista toinen ei edes suvaitse pysyä pystyssä. 

Kotosalla olemme lukeneet paljon. Ilokseni myös Touhi innostui nyt Harry Pottereista. Hän käy aina ilmoittamassa, kun on lukenut esimerkiksi kaksi aukeamaa <3 Katsotaan, alkaako Touhin oma lukuharrastus tästä. Vielä ei ole kiire.

Omaa olotilaani (toissayö meni olkapääkivun kanssa) paransi, kun pääsin salille. Pientä hämminkiä aiheuttivat uudet laitteet. Uusia oli tullut ja vanhoja oli siirretty eri paikkoihin - melkein liikaa 40+ yrittelijälle. 

Löysin kuitenkin "omat" laitteet ja kokeilin jopa yhtä uutta. Sain kuin sainkin itseni kuntoon, jossa raahustin kotiin ja valitin itsekseni pitkää 2 km:n matkaa. Sain myös lisättyä vastusta eri harjoitteissa, mikä tietenkin kohensi itsetuntoa ;) 

Taidan tarvita vielä hieronnan. Vanhuus ei tule yksin.

Viime päiviämme on ilahduttanut myös kirje kummipojaltamme D:ltä Burundista. D. kertoi siinä, että leikkipuisto on hänen lempipaikkansa, erityisesti, koska siellä on koriskenttä. Touhi tykkää myös koriksen pelaamisesta, siinä pojilla on yhteistä.

Kummipoika D (kohta 10 vuotta) on ollut myös todella iloinen, kun isä on ostanut hänelle uudet kengät. Se on ollut hänelle varmaankin todella hieno asia. Luulemme (ja kuvien perusteella olemme katsoneet), että uusien vaatekappaleiden saaminen ei ole D:lle mikään pikkujuttu.

Toivomme että vuosi 2024 tuo D:lle hyviä asioita. D, saa onneksemme käydä koulua ja hänen yhteisössään parannetaan muun muassa viljelymenetelmiä niin, että satoa tulee paremmin ja toisaalta maaperä säilyy hyvänä. Miten hieno asia!

Minulla jatkuu loma vielä muutamia päiviä, lapsilla loppiaiseen. Mukavia vuode 2023 viimeisiä päiviä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe