Lasten itsenäisyyspäivän juhlat sekä juhlakausi voiton puolella

Naakka oli onnekas: hän sai kutsun Suomen lasten itsenäisyysjuhliin, joihin kutsuttiin kaksi lasta jokaisesta Suomen kunnasta. Kun kutsu lokakuussa kävi, Naakka oli heti valmiina. Ääripäälapseni, joka ei esimerkiksi käy harrastuksissa, koska kaipaa henkistä lepoa koulupäivien jälkeen, oli heti lähdössä 500 lapsen juhliin.

Koska samalla viikolla on vielä nelosten tanssit, molemmat juhlat menevät samalla juhla-asulla. Sinä on sekin etu, että nyt juhla-asu on "korkattu" eikä asun käyttämistä tarvitse sen enempää jännittää.

Huoltajia ei joukkoon kutsuttu, mutta me saimme seurata tilannetta Valtioneuvoston Youtube-kanavalta. Jännittävin tilanne oli monille kuten Naakallekin pääministerin kättely. Naakkaan on kuitenkin luottaminen - hän selvisi kättelystä ja vaihtoi muutaman sanankin.

Juhlissa tutustuttiin Valtioneuvoston linnaan, syötiin ja kuunneltiin yllätysesiintyjää - se oli Käärijä <3 

Naakka ei ole mikään meluihminen. Siksi hän ei kauan juhlatilassa viihtynyt - oli varsin upeaa että juhliin oli varattu myös hiljainen tila, johon saattoi mennä hengailemaan. Kaikki lapset eivät kuitenkaan tykkää metelistä, ja kättelytilanne + kierros Valtioneuvoston linnassa riittävät juhlaksi oikein hyvin.

Kotiin palasi väsynyt (no, ylikierroksilla oleva) mutta onnellinen tyttö. 

Olen vanhempana vilpittömän tiloinen, kun lapsille järjestetään koron-ajan sulkujen ja sen sellaisen jälkeen näin ison mittakaavan juhla, joka on silti lapsille tehty. Pääministerin kättely jää varmasti Naakalle mieleen koko elämäksi, ja siitä on tulossa meille myös kuva. 

Tällä viikolla on tosiaan edessä vielä nelosten tanssit, ja sen jälkeen juhlakausi ehkä helpottaa perheessämme. Ei niinkään juhlakausi-ihmisenä olen tästä helpottunut, vaikka on toki mukavaa, että juhlia on ollut. 

Tänään on luvassa vähän rauhallisempi juhlapäivä: juhlimme 106-vuotiasta Suomea rauhallisesti kotioloissa. Hyvää itsenäisyyspäivää!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe