Vaateostoksia ja -kritiikkiä

Toissapäivänä minulla oli vapaapäivä. Päätin tehdä pienen "koronasynnin" eli mennä pitkästä aikaa lastenvaatekirpparille :D Olen vältellyt koko vuoden ajan kaikenlaista, joten menin, tosin maski päällä. Muita asiakkaita ei sillä hetkellä ollut kuin muutama.

Kirppiksellä oli kaikenlaista, mutta pääasiassa vääränkokoista vaatetta. 128 (134) ja 116 (122) loistivat poissaolollaan. Viimein löysin kuitenkin ihan mukavia juttuja - tällä kertaa pääasiassa Naakalle. Hänelle löysin useamman kesämekon ensi kesäksi sekä sadetakin.

Touhille löytyi tällä kertaa vähemmän, mutta yhdet kesäshortsit ja 122-kokoisen paidan löysin kuitenkin. Koko vaatekasalle tuli hintaa noin 25 euroa. Pientä ylihinnoitteluakin havaitsin, kun olin kirppiksellä. Minusta esim. 4 euroa on aivan liikaa tavallisesta pitkähihaisesta t-paidasta. Jätin ostamatta.

Olipas mukavaa käydä kirppiksellä! Olo oli kuin ulkomaanmatkalla. Vuosi lähinnä lähikauppaa ja apteekkia on näemmä tehnyt tehtävänsä. Lisäksi olin iloinen, kun löysin lapsille vaatetta edullisesti.

Itsellenikin tuli ajankohtaiseksi hankkia muutama uusi vaate. Globaali vaateteollisuus ärsyttää minua yhä enemmän, joten päädyin Suomessa valmistettuihin vaatteisiin. Itse asiassa, tilasin kesälenkkarit Kuomalta. Ovat todella kevyet ja hyvät jalassa.

Lisäksi hankin keväisen työvaatteen, hupparitunikan Ommellinen, verkkokaupasta. Se tuli eilen, ja näyttää kauniilta ja käyttökelpoiselta. Minulla ei ollutkaan vaatekaapissa juuri mitään keväistä. Tosin aion jatkossa käyttää vaatetta kaikkina vuodenaikoina.

Moni välttelee esimerkiksi Suomessa valmistettuja vaatteita niiden kalleuden takia. Itselleni hintaa "alentaa" varmaankin, että ostan aina vaatteet vuosiksi eteenpäin. Näin ollen ne saavat jotakin maksaakin. Lähellä tuotetut vaatteet ovat olleet pääsääntöisesti kestäviä.

Lapsille tulee vaatetta monesta suunnasta: käytettynä tutuilta, kirpparilta (tänä vuonna vähemmän), kansainvälisiltä ketjuilta ja joskus näitä lähellä tuotettuja uutena. Nyt haluan taas kasvattaa kirppiksen osuutta, mikäli koronatilanne pysyy aisoissa ja paranee.

Kansainväliset (halpa)ketjut ovat olleet useimmin pettymys. Vaatteet kutistuvat ja haalistuvat ensimmäisellä pesukerralla tai menevät rikki älyttömän nopeasti. Homma perustuu siihen, että halvan vaatteen tilalle on "helppo" ostaa halvalla uusi, ehjä tuote.

Lapsille on toistaiseksi kelvannut hyvin kaikki hankkimani vaate, tulevaisuudessa tilanne voi toki muuttua. 

PS. Kirppikseltä voin ostaa lapsille halpaketjujenkin tuotteita - ne ovat jo siinä vaiheessa osoittaneet kestävyytensä.

PPS. tähän postaukseen ei sisälly minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Rva ei ole niin raflaava tyyppi ja kirjoittaja, ja piilottelee pirullisesti omaa ja lastensa naamoja. Mainitsin silti muutaman tuotemerkin muistuttaakseni Suomessa tehdyistä vaatteista.

PPPS. Kuvassa on vaatteet, jotka löysin lapsille kirppikseltä. Kaikki Ninjago-collegea lukuun ottamatta tulevat lähikuukausina käyttöön.



Kommentit

  1. Ostan harvoin mitään (ja itseasiassa tänä vuonna tavoite on olla ostamatta lainkaan vaatteita tai muuta ylimääräistä), joten ne vähät ostokset on tullut jo vuosia keskitettyä joko näille kotimaisille pienemmille merkeille tai sitten kirppareille. Mielestäni nuo kotimaiset vaatteetkaan (juuri Ommellinen jne.) eivät kuulosta erityisen kalliilta, jos ajattelee, että vaate kestäisi tyyliltään ja laadultaan vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos kommentistasi :) Kyllä, mikäli ajatus on, että vaatetta käytetään pidempään, useita vuosia, voi sen hinnankin jakaa vaikka koko käyttöajalle. Mikäli taas halpavaate kestää esimerkiksi parin pesun ajan, on se oikeastaan varsin kallis.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe