lauantai 7. lokakuuta 2017

Osteopaatti ja flunssanpoikasen jälkipyykki

Osteopaatti oli ihan mielenkiintoinen! Minulta jäi tosiaankin tutustumatta aiheeseen etukäteen, sinkouduin vain vastaanotolle ja ei kun toimeksi! Vuosien varrella on tullut tutuksi, että eri "hoitajat" kiinnittävät huomiota erilaisiin asioihin.

Osteopaatti oli kiinnostunut lantiostani sekä alaselästäni. Hän kysyi, koska takareiteni on viimeksi hierottu. Minä vastasin, että "hmm, sen perinteen voisi vaikkapa aloittaa..." Siitä seurasi takareisen sekä lonkkien käsittely.

Käsittely sattui aina välillä, mutta se suoritettiin siten, ettei kipu yltynyt missään vaiheessa sietämättömäksi. Kylkien käsittely oli varsin inhaa, mutta hokasin, että se oli myös hyväksi. Alaselässä oli pari kohtaa, joita manipuloitiin eli suomeksi sanottuna rusauteltiin.

Yläselässä rusauteltavia kohtia oli sitten enemmän, ja ihan kunnolliset raksahdukset herra osteopaatti sai aikaan. Lopuksi sain ohjeistuksen vain yhteen liikkeeseen, mitä olenkin toistanut pari kertaa päivässä.

Liike on varsin klassinen alaselän "rullaus" selällään. En olekaan tehnyt sitä vähään aikaan, ja se on tuntunut oikein mukavalta.

Uutta aikaa osteopaatille ei varattu vielä. Nyt katsotaan, kuinka nopeasti vaivat palaavat. Se onkin jo kokonaan uusi juttu, kun asiat eivät useinkaan mene ihan suunnitellulla tavalla. Nimittäin..kolmisen tuntia siitä, kuin olin palannut osteopaatilta...

Aloin tuntea, että kurkkuni on karhea. Yleensä sivuutan ensiksi asian, sitten se piti hyväksyä. Minulle tuli lihassärkyä, mikä tuntui erityisesti niskassa. Olin oikein selvästi tulossa kipeäksi. Meillä Touhi on ollut kuluneella viikolla flunssassa, ja sieltähän se pirulainen oli iskemässä.

Illalla olin oikein huonovointinen, vaikka kuume ei noussut. Nukuin yön, ja olin yllättäen aamulla parempivointinen. Olen usein "sairastanut" Touhin flunssat noin päivän kestävänä tautina. Näin kävi nytkin, ja noin vuorokausi oireiden alkamisesta aloin taas voida hyvin.

Pienikin tauti iskee toki lihaksiin ja jumittaa ne. Harmitti, kun juuri investoin osteopaattiin, ja nyt lihakset ovat taas jumissa. No, sitten jumitus taas hieman hellitti, ja nyt tilanne vastaa aikalailla normaalia pari päivää hoidettavana olon jälkeen.

Minulla on onneksi mahdollisuus varata toinenkin aika osteopaatille. Luulen, että teen varauksen alkuviikosta.

Huomenna, jos kunkin vointi sallii (käytännössä, jos lastemme yö sujuu enemmän nukkumisen kuin valvomisen parissa), lähdemme pienelle reissulle tutustumaan johonkin maamme vanhaan kivilinnaan.

Tämä tietää keskipitkää ajomatkaa kumpaankin suuntaan, joten tällä miehityksellä (kera Naakan ja Touhin) retkemme käsittää matkojen lisäksi juurikin sen paikan, jossa käymme syömässä. Retkestä tulee kokopäiväretki joka tapauksessa.

Lauantaiehtoota itse kullekin!

PS. Kokemuksena osteopaatti vaikutti jonkinlaiselta kiropraktikon ja OMT-fysioterapeutin välimuodolta.

PPS. Tässä vaiheessa jatkoon pääsivät Turun- ja Hämeen linnat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...