Kirjahaaste?

Ajattelin asettaa itselleni jonkinlaisen kirjahaasteen täksi vuodeksi. En ole varmaan koskaan moista kokeillut, mutta koska harrastan lukemista pitkin matkaa, olisi hauskaa katsoa, kuinka paljon uusia kirjoja tulee vuoden aikana luettua.

En koskaan lue pelkästään yhtä kirjaa kerrallaan. Minulla on nytkin kolme kirjaa kesken. Ne ovat:

Tara Westover: Opintiellä
Kate Jacobs: Pieni lankakauppa
Dan Brown: Murtamaton linnake



Vähän huvittavaa kirjaharrastuksessani on, että luen aika ajoin vanhoja kirjoja uudelleen. On mukavaa kokea sama tarina (jos on ollut hyvä) eri elämänvaiheissa. Kyseisistä kirjoista kaksi alinta on tällaisia.

Sen sijaan Tara Westoverin teos "Opintiellä" on omaelämänkerrallinen teos, jossa kerrotaan  idaholaistytön elämästä keskittyen opintoihin collegessa, kun aiempaa koulukokemusta ei perheen aatteellisuuden vuoksi ole.

Minua kiinnostavat erilaiset koulutuspolut ja poikkeukselliset elämäntarinat, joten kirja tuntuu mitä mainioimmalta. Olen lukenut teoksesta suurimman osan ja voin suositella!

Kaksi viimeistä on tosiaan sellaisia, jotka olen lukenut jo joskus aiemmin. Murtamaton linnake (Dan Brownia, nopeatahtista jännitystä) ei nyt jotain syystä kolahda kuten joskus aiemmin. Olen jopa pohtinut kesken jättämistä.

Pieni lankakauppa sen sijaan tuntuu kolahtavan paremmin kuin aikaisemmalla lukukerralla noin kymmenen vuotta sitten. Kirjasta innostuneena aloin pitkästä aikaa neuloa - ehkäpä esittelen neulomuksen blogissa joskus myöhemmin.

Viikko on ollut monella tapaa positiivinen niin töissä kuin kotona. Rankkaa on ollut ja yöunet eivät ole olleet pituudeltaan tarpeeksi pitkiä. Osasyyllinen on ehdottomasti rva itse, koska elämässäni on ollut sekä neulominen että lukeminen :D

Opin muuten neulomaan (silloin sanottiin kyllä kutomaan) kolmasluokkalaisena, kun taito koulussa opetettiin. Minulla oli hieman hankaluuksia vasenkätisyyteni vuoksi. Ala-asteen opettaja opetti hyvin mutta yläasteella opettaja kieltäytyi neuvomasta ja vielä tuntui harmistuvan kun kovalla uurastamisella sain ne samperin kirjoneuletumput valmiiksi. Sain seiskan omatoimisuudesta, josta olen vieläkin katkera.

Tasapuolisuuden vuoksi, lukemaan opin 6-vuotiaana koulussa. Sen jälkeen ei ole tainnut olla sellaista väliä, että minulla ei ollut yhtään kirjaa lainattuna kirjastosta. Se on aika pitkä, katkeamaton perinne kohdallani.

PS. Lukulistallani on seuraavaksi useampi historiallinen romaani Helsingistä.

PPS. Myös Touhi on alkanut viimein innostua ääneen lukemisesta - pari päivää sitten meillä oli seitsemän kirjan lukusessio.

PPS.  Naakka on puolestaan alkanut mennä hieman ohi kuvakirjoista - nytkin kuvakirjat kiinnostavat, mutta tekstiä saa olla reippaasti enemmän kuin aiemmin. Toisaalta Naakka kyllä tulee vielä onneksi kuuntelemaan silloinkin, kun luen Touhille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys