Lainakoira Utu ja muutama uusi linjanveto ruutuaikaan

Asiat ovat menneet oikeastaan mukavasti - näin totean, koska lainakoira Utu on viettänyt meillä taas pari päivää. Naakalla on kasvava koirakuume, ja minäkin olen alustavasti alkanut kaavailla asiaa. Kuitenkin, koiran hankinta ei todennäköisesti ole edessä vielä pariin vuoteen.

Utu on vanha labbis, olen tuntenut hänet pennusta asti. Hän on rauhallinen ja hellyttävä. Nyt löytyy jo iän mukanaan tuomia sairauksia, joita täytyy lääkitä päivittäin. Yleisesti ottaen Utun kunto on ikäisekseen ihan hyvä.

Naakka on osoittanut lisääntyvää reipastumista Utun hoidossa. Hän pitää lenkillä kiinni Utun hihnasta oikein pätevästi ja ruokkii koiran ohjeiden mukaan. Illan pidemmälle lenkille hän on vähän laiska lähtemään, mutta esimerkiksi aamulenkille hän on lähtenyt oikein hyvin. Utu viettää seurassamme vielä kolmannenkin päivän ja palaa sitten omistajansa luo.

Sitten asiasta kolmanteen - meillä on alettu kiinnittää ihan erityistä huomiota Youtubeen - siis sen liikakäyttöön. Olen huomannut, etteivät lapset enää katso oikeita toimitettuja ohjelmia, kun Youtube on pullollaan kaikkea lyhyttä (ja usein tyhmentävää). 

Olen myös vähän huolissani kaikista hulluista haasteista, joita esimerkiksi Youtubessa esitetään. Minusta 5- ja 8-vuotiaan aivot eivät vielä osaa käsitellä asioita siten, että he pystyisivät erottelemaan, mikä on tosielämässä ok ja mikä ei.

Miksi sitten niitä "oikeita" lastenohjelmia? Niitä voi päätökseni mukaan katsoa sopivissa rajoissa. Ne on valmiiksi esim. ikärajoitettu, mikä on mielestäni turvallisempaa. En myöskään halua totaalikieltoa ruudulle, sillä en usko täyskiellon kasvattavuuteen tällaisessa asiassa.

Entäs sitten pelaaminen? Touhin lempipelejä ovat Minecraft ja Mariokart. Edelleen...rajoitetusti on ok. Hänen kohdallaan pelaamisen lopettaminen aiheuttaa kyllä kiukustumisen. Naakan kohdalla taas Minecraft ja Sims - hän lopettaa pelaamisen vähän iisimmin. Prosessoin pelipolitiikkaani edelleen.

Naakka oli vähän että häh, kun patistin hänet äsken kaverin kanssa ulos :D Totesin, että myös ulkoilua tulee liian vähän, mikäli en koko ajan valvo tilannetta. Nyt koiran kanssa tilanne on kyllä aika hyvä. 

Tottakai itsenikin tulisi valvoa omaa ruutuaikaani entistä tarkemmin. Kesken olevat kirjat eivät oikein edisty, jos vietän liikaa aikaa ruudun äärellä. Kun opiskelu alkaa, se vie luultavasti leijonanosan käytettävissä olevasta ajastani.

Koirasta - olen vielä skeptinen omastakin jaksamisestani. En tiedä, jaksaisinko aamupissatukset aikaisin aamulla. Toisaalta, omassa koirassa olisi luultavasti enemmän hyviä kuin huonoja puolia. Jatkamme asian kartoittamista ja tiedonhankintaa.

PS. Utu on jaksanut hienosti lapsiani, ja olen pyrkinyt siihen, että tietyt ajat (säännöllisesti) ovat koiran omaa lepoaikaa. Painotan joka ikinen kerta, että kun koira aterioi, sitä ei saa häiritä millään tavoin.

PPS. Youtubesta luopuminen (melkein kokonaan) on tähän asti sujunut melko kivuttomasti. Katsotaan, miten jatkon kanssa menee ja jaksanko itse valvoa tilannetta johdonmukaisesti.

PPPS. Vaikka ulkoilu varhain aamulla on vähän raskasta, on hauskaa olla näkemässä aamu muualtakin kuin ikkunasta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe