tiistai 13. kesäkuuta 2023

Turistina lähihoodeilla ja uusia kokemuksia

Minulla oli vähän toisenlainen viikonloppu, kun ystäväni oli pitkästä aikaa kyläilemässä pääkaupunkiseudulla. Lauantai ja sunnuntai muodostuivat oikein aktiivisiksi, mutta lepoakin onneksi saatiin. 

Oli hauskaa kierrellä Itä-Pasilassa katsomassa katutaideteoksia. Alueella on oikein paljon betoniseinää, joten se on mahtava paikka katutaiteelle. Katutaide on myös kaikkien saavutettavissa (no, parissa kohtaa olivat tietyöt käynnissä, hieman esteitä).

Näimme kuitenkin oikein paljon katutaidetta, ja hyvin erilaisia kuvia. Myös kolmiulotteisuutta oli havaittavissa, mikä näytti hienolta oikeasta kulmasta katsottuna. Alue on myös sen verran pieni, että se oli kierrelty melko nopeasti. Tosin emme katsoneet ihan kaikkea, vaan etenimme rennosti.

Kävimme syömässä itämaista ruokaa Grazy Bing -ravintolassa. Ruoka tilattiin tilausautomaatista (no, olisi sen saanut tilata kassaltakin). ja otin rohkeasti tofun ja nuudelien kanssa guavamehua, joka oli hyvää ja mukavan mietoa. Ruoka oli kyllä kiitettävää, ja paikka oli itsellenikin uusi. Siellä täytyy käydä uudestaankin. 

Kävimme myös Surf Housessa Triplan alakerrassa. Olen käynyt katsomassa paikkaa, mutta en ole koskaan istunut siellä. Oli hauska seurata, kun paikassa oli seurue surffaamassa. Pohdin kovasti, uskaltaisinko itse kokeilla...kyseinen seurue ei myöskään ollut selvästi alan harrastajia. Hienosti he kehittyivät tasapainossa, upeita suorituksia!

Oli hauskaa vierailla "kesähelteessä" ja kurkata rantalentisalueelle. Olin tästä paikasta hyvin ihmeissäni, kun Tripla aloitti toimintansa. Tarkemmin ajateltuna paikka on varsin kiva.

Loppuvierailu suuntasi Helsingin keskuspuistoon. Siitä olenkin kirjoittanut paljon, joten ei tässä siitä enempää. Opin tästä viikonlopusta jälleen kerran, että välillä on hyvä tehdä asioita, joita ei yleensä tee. Siitä tulee onnistumisen kokemus.

On myös mukavaa tehdä asioita yhdessä. Välillä on kivaa olla itsekseenkin, mutta yhdessä ja aikuisseurassa oleminen on omassa elämässäni todella mukavaa vaihtelua. Toivottavasti pääsen joku kerta vastavierailulle :)

PS. Taidetta jäi jopa katsomatta. Lisäksi olen käsittänyt, että sitä valmistuu lisää joka vuosi.

PPS. Surf House saattaisi olla kiva keskellä talvea. Silloin pitäisi kyllä ottaa vaihtovaatteet mukaan.

PPPS. Nyt on Ateneum ja katutaide nähty. Haluaisin kesäkuuhun vielä yhden taidekohteen. Sanottakoon, ettei koko alkuvuosi sisältänyt yhtään taidetta ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...