Toipuminen, painonhallinta ja Frozen 2

Niskasten elämä on taas kulkenut eteenpäin, alkuviikosta loppuviikkoon. Tulos: Touhi on vähän yskinyt, mutta ollut päiväkodissa onnistuneesti koko viikon. Naakka on sitä vastoin ollut flunssassa (nyt parempi) ja pois koulusta koko viikon.

En voi olla miettimättä, miten flunssat ja niiden aiheuttamat viikon poissaolot vaikuttavat tyttäreni ekaluokkaan. Tuleeko oppimiskokemuksesta aukoton ja koulupäivärutiinista totuttu? Ehkä näistä tehdään tutkimuksia sitten myöhemmin.

Toisaalta, Naakan luokan opettajakin on ollut poissa, eivätkä sijaiset osaa Naakan uutta kieltä, joten ainakaan sen suhteen ei pitäisi olla suurta ongelmaa. Itse Naakka on julmetun tylsistynyt - ja meillä vanhemmilla eivät päivän työtavoitteet ihan täyty. Osallistumme kuitenkin koronan vastaiseen taisteluun pitkin hampain. 

Rva:n painonhallinta on sujunut verkkaisesti: pyrin syömään tietyn kalorimäärän päivässä ja punnitsen itseni aamuisin - melkoista sahausta painon kanssa, mutta suunta on lievästi alaspäin.  Olo ei ole enää ihan niin pullahtanut ja toivottavasti projekti jatkuu samanlaisena.

Valitsemani hitaan tien miinuspuoli on tietenkin se hitaus. Huimia pudotuksia lyhyessä ajassa ei ole luvassa, tavoitepainoon pääseminen saattaa viedä ainakin vuoden, mikäli jaksan viedä hommaa eteenpäin. 

Toisaalta, tavoitteeni ei ollutkaan nopea tulos vaan ruokarytmi, jonka kanssa kykenen elämään nyt ja jatkossakin. En myöskään halua olla vähähiilari tai ketoilija jne., en kuitenkaan jaksaisi elää sellaista elämää myöhemmin.

Kun olin eilen lukenut mielestäni tarpeeksi (olen hieman jäljessä lukuaikataulusta), katsoin viimein Frozen 2 -elokuvan tyttäreni kanssa. Hän oli sitä kehunut, ja olihan se kyllä hyvä! Frozen on jakanut varsinkin aikuiskatselijoiden mielipiteitä - siinä ei ole selkeää hyvän ja pahan taistelua, mikä kiusaa monia.

Kuitenkin, tarina oli hieno juten ykkösessäkin, ja tarinan visuaalisuus oli aivan ihana - miljöö muistutti Lapin syksyä koivuineen ja ruskan sävyineen. Vaikka kakkoselokuvat ovat usein floppeja, Frozenin kanssa oli onnistuttu.

Olen suoraan sanottuna surkea elokuvien katsoja. En ole nähnyt yleensä juuri mitään, mutta toisaalta olen nähnyt suurimman osan Disneyn animaatioelokuvista. Aikuisten elokuva, jonka olen viimeksi nähnyt, on Areenalta löytyvä Lapin kullan kimallus, jossa seikkaillaan niinikään Lapissa. 

PS. Naakka on viime aikoina tykännyt Disneyn elokuvista, joita olen hakenut hänelle kirjastosta. Viimeksi hän katsoi Mulanin ja Kaunottaren ja hirviön - nyt pitäisi taas käydä kirjastossa.

PPS. Ongelmani painonhallinnan kanssa on edelleen ilta- tai melkein yönälkä. Luulen, että se on psyykkinen ilmiö.

PPPS. Frozenista jäi fiilis, että voisin katsoa Naakan kanssa uudenkin leffan piakkoin. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe