Punaiset merkit

Sunnuntaina Niskaset tempaisivat ja lähtivät luontopolulle Nuuksion kansallispuistoon. Vaikka siellä käyminen on ollut perheessämme puheena jo vuosia, tulimme lähteneeksi vasta toissapäivänä. Oli se ainut sateeton päivä aikoihin.

Luontopolku on retkeilytapa, jota halusimme nyt testata. Molemmat Niskaset kävelevät nyt hyvin, Naakka, 4v, kykenee kävelemään muutaman kilometrin, ja Touhi, kohta 1v, kykenee matkustamaan kantorepussa.

Kenen selässä Touhi matkusti? No, puolison tietysti. Minun selkäni on "pirssikäyttöön" erittäin huono. Onneksi perheeseen kuuluu myös terve selkä.



Hauskuus alkoi jo parkkipaikalla (Nuuksio vaikutti olevan lähellä, mutta oikeasti hurautimme sinne autolla 45 minuuttia. Kun puoliso kumartui Touhin selkäreppuun laittamista varten, paikalle pyrähti joukko japanilaisturisteja sidontatalkoitamme ihailemaan.

Liikkeelle lähtö onnistui varsin sutjakasti. Nuuksiossa tuntui ihanan hiljaiselta, vaikka väkeä olikin liikkeellä. Valitsimme Punarinnan kierros -nimisen reitin, reitit oli merkitty puisin, eri värisin laatoin. Naakka osoittautui hyväksi laattabongariksi, emmekä eksyneet reitiltä kertaakaan.

Reitin varrella ihailimme mm. Haukkalampea ja sen kelluvia turvelauttoja. Matkan varrelle osui jännittäviä kallioita, jylhiä näkymiä ja oikea, pieni luola. Se sijaitsi sen verran hankalassa paikassa, ettemme onnistuneet kurkistamaan sisään.



Rva:n mielestä helpohko reitti sisälsi yllättävän jyrkkiä mäkiosuuksia. Seuraavana päivänä pohkeet olivat jumissa, josta tiesi tehneensä jotakin. Naakka väitti retkeämme aika ajoin tylsäksi, jolloin tiesimme päässeemme asian ytimeen - olemme retkellä, mutta virikkeitä ei ole liikaa...sepä mainio paikka 4-vuotiaalle liikkua ja samalla rauhoittua.

Retkeilin muuten aikamoisen kivuliaan kropan kanssa. Edellisestä hieronnasta on aikaa, olen koko viikon jumpannut erityisesti selkä- ja vatsalihaksia, mutta myös kävellyt, istunut autossa ja seissyt. Siitäpä se selkä sitten jämähti.

Kaksi viimeistä yötä olen nukkunut lihasrelaksanttien vaikuttaessa. Ne hidastavat jumin etenemistä, mutta nyt tarvitaan taas hierontaa, että paikat "aukenevat" ja jumpassa on jotakin mieltä.

PS. Naakan lemppari Nuuksiossa olivat ne punaiset reittimerkit ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe