Zumbasta retrohiphopiin

Viikonlopun alkamisen kunniaksi iski sitten flunssa! Tänään oli siinä mielessä kettumainen päivä, että olin juuri sen verran terve, ettei tarvinnut esimerkiksi pyytää apuvoimia. Kuitenkin olin sen verran kipeä, että normipäivän pyörittäminen otti voimille.

Iltaa kohden en ollut enää yksin lasten kanssa, ja sain vähän aikaa huilata. Tänään suunnitelmissa on loikoilla telkkarin ääressä ja mennä mahdollisimman aikaisin nukkumaan. 

Viikon aikana, siis ennen flunssaa, ehdin kiitettävän monelle iltalenkille. Pokemonien keräilyn lisäksi (joo, teen sitä vieläkin) kerkesin ihailla talvimaisemia - saatiinhan se lumitalvi tänne etelärannikollekin. 

Tein myös jotakin hassunhauskaa: kokeilin Youtuben helppoa Zumbavideota...en ole tosiaankaan koskaan harrastanut lajia, eli kyseessä oli todellakin eka kerta. Toimitin lisäksi tutustumistani lapsiportin takana olkkarissa puolinolona...tanssahtelu on nimittäin aikuisiällä jäänyt tosi vähälle.

Teini-iässähän olin toki lupaava tanssija: Harrastin teinivuosinani discotanssia ja hip hop -tanssia. Käytännöllisesti katsoen olin se takarivin tyttö, jolla oli vaikeuksia kehon koordinaation kanssa. Tykkäsin silti tunneista, ja kerkesin teini-ikäni aikana esiintyä kymmenisen kertaa....ryhmän mukana siis.

Harrastus loppui, kun ryhmä muuttui kilpailullisemmaksi, ja ulkonäköpaineet astuivat kuvaan. Muistan, että tanssiharrastuksen lopettaminen harmitti - olisin halunnut jatkaa harrastamista, mutta mielummin ei-tavoitteellisesti, ihan vain tanssimisen ilosta.

Mutta, takaisin zumbaan: Voi, kun se oli vauhdikasta! Parilla lyhyellä kokeilulla en vielä todellakaan oppinut kyseisen tunnin askelkuvioita...toisaalta siitä jäi into kokeilla uudestaan. Kotizumballe(kin) on vain näisä olosuhteissa aika rajallisesti aikaa.

Yllätyin itsekin, kun kiinnostuin askelkuvioista. Ehkäpä jopa minun kallooni on jäänyt jotakin muistiin vanhasta harrastuksesta. Entäpä sitten hyödyt? Zumba vaikuttaa tosi hyvältä hartioiden aukaisijalta. Luulen, että käsiliikkeet ovat niin monipuoliset, että lihakset aukeavat väkisinkin.

Ajattelin opetella kyseisen videon pienissä erissä...tämä on juurikin projekteja sarjassamme "kotiäidin omaa kivaa". 

PS: En kiusallanikaan laittanut videota tähän, muutenhan joku olisi voinut, hmm, mielessään nähdä hyppely-yritykseni ;) 

PPS: Koska kuitenkin kerroin tanssiharrastuksestani noin vuosilta 1994 - 1998, ilahdutan lukijoitani Men in black -videolla. Se oli musiikkina ehkäpä viimeisimmässä hip hop -esityksessä, jossa olin mukana.







Kommentit

  1. Zumbaa olisi hauska kokeilla. Olen muutenkin tuttavani innostamani yrittänyt katsella ryhmäliikuntatunteja, joihin voisin osallistua. Uskon, että siinä olisi hieman erilainen motivaatio kun saa muiden kanssa tehdä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe