Päivärytmi nyt

Ensimmäiseksi rva haluaa kertoa, että lähipiiriini on odotettu heinä-elokuuksi yhteensä kolmea vauvaa. Nyt he ovat maailmassa, kaksi poikaa ja yksi tyttö - sydämelliset onnittelut kaikkien perheille uuden elämän alkamisesta :)

Seuraavaksi, olen kirjoittanut aiemmin päivärytmiäni useaan otteeseen, ja nyt olisi jälleen luvassa sellainen kirjoitus. Oman päiväni sisältö on muuttunut niin mullistavasti, että rauhallisena hetkenä on hyvä kelailla, mitä päivisin teen.

6.00: herätys. Toivon lasten jatkavan uniaan, mutta varsinkin Touhi herää usein, eikä halua enää nukkua, kun nousen. Laitan lapset katsomaan aamuohjelmaa (joo, ei ne edes vielä kuudelta ala) ja juon kahvia ja syön vähän.

6.45: exä saapuu paikalle hoitamaan lasten aamutoimia.

7.00: Minä lähden liikkeelle ja bussiin.

7.20: Vaihdan metroon.

7.45: Kävelen työpaikalleni.

8.00 - 15.00 olen työpaikallani. Työssä myös liikun, eli paikallaan ei tule paljon oltua.

15.06 lähtee bussi kotiinpäin.

15.16 : edessä on vaihto toiseen bussiin

(kotimatkan pituus vaihtelee ruuhkan ja odotusaikojen vuoksi)

n. 16.20: haen lapset päiväkodista.

17.10 olemme yleensä kotona. Laitan lapset katsomaan telkkaria ja väsään meille syötävää.

18.00: tähän mennessä olemme useimmiten syöneet. Teemme kotitöitä, käymme kaupassa tai menemme ulos. Aiemmin kesällä tuli käytyä enemmän ulkona illalla, nyt ehkä vähän vähemmän, koska lapset tykkäävät myös välillä rauhoittua kirjan ääreen tai leikkeihinsä.

19.15 alkaa iltapalarumba. Puurot ja leivät molemmille, ja Naakalle viileä nakki :D

20.00 Touhi menee xylitol-. ja d-pastillien sekä hampaiden pesun kautta nukkumaan. Helteiden aikana he menivät myös suihkuun ennen sänkyynmenoa, nyt suihkutellaan harvemmin. Minä juotan  pimeässä makuuhuoneessa Touhille pullollisen maitoa, hän sammuu yleensä kuin saunalyhty.

20.15: Naakan iltatoimet alkavat. Iltapesu, yöpuku päälle ja iltasadun lukeminen. Luen yleensä kaksi lyhyempää tai yhden pidemmän sadun. Laitan Naakan sänkyyn ja laulan unilaulun.

20.45: oma aika alkaa, huh! Tosin Naakka käy toimittamassa useita jano- ja pissa-asioita, joista yleensä päästään uneen 21.30. mennessä.

22.45: sammutan viimeistään valot. Se on liian myöhään, mutta en ole vielä osannut hilata unirytmiäni aikaisemmaksi.

Tuo on yleisin päivärytmimme, Exä toteuttaa lasten kanssa ollessaan luultavasti hyvin samanlaista aikataulua. Viikonloppuisin olemme pitäneet rytmin pitkälle samana (herätys ei ole kuudelta vaan silloin kun lapset heräävät eli välillä myös kuudelta, huh).  Molemmat lapset hyötyvät säännöllisyydestä, eli elämme tietyllä tavalla kellon mukaan koko ajan.

Rytmiin tuovat muutoksia esim. harrastukset (Naakan keskiviikkoinen baletti), se että meillä käy säännöllisesti kyläilijöitä ja yritämme itsekin kyläillä sekä se, että joku sairastuu. Syksyinen sairastelumme ei ole vielä alkanut, onneksi.

PS. tavoitteeni on varjella vähiin jääviä lepohetkiäni. Pyrin tänä syksynä saamaan nukkumaanmenoni aikaisemmaksi ja rauhoittamaan mieleni illalla, kun lapset nukkuvat.

PPS. päivärytmi on tiukka mutta onneksi toimiva. Viikot näyttävät sujuvan tällaisella rutiinilla aika hyvin.

PPPS: Tämän viikonlopun touhuihini on kuulunut kirppispöytä Vekarakirppiksellä. Yritän kirjoittaa tästä lähiaikoina.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe